Tror Gentian Diagnostics vil gå 90-gangeren

Gentian Diagnostics skal gjenskape suksess med 600 høner og et kobbel av kjendisinvestorer.

Ute på en hønsegård i Ås i Akershus har Gentian Diagnostics 600 høner som blir injisert med proteiner. Hønene produserer antistoffer mot disse, antistoffene går i eggene som blir knust på Gentians eggeknusemaskin i Moss, som så skiller hviten fra plommen. Deretter gjøres eggeplommen med antistoffene om til væske som skal påvise ulike sykdommer når de testes mot blod på sykehus og laboratorier, skriver DN .Gründer Bård Sundrehagen sier til avisen at han mener motivasjonen for laboratoriene til å kjøpe deres produkter, er at de sparer penger og tid, samt å levere bedre diagnostikk. Med seg på eiersiden har han blant andre eiendomsinvestor Runar Vatne, Rasmussengruppen, Petter Stordalen, øyelege og investor Ole Morten Halvorsen og eiendomsinvestor Tormod Stene-Johansen.– Det er et vanvittig spennende selskap, sier privatinvestor Haakon Sæter til DN.Arctic Securities-analytiker Susanne Stuffers gikk i mai ut med kursmål på 170 kroner på aksjen. Sæter, som er sjette største aksjonær i Gentian, har selv analysert selskapet:– Men jeg har kommet til helt andre tall enn det hun har gjort, sier Sæter, som selv har kommet til at kursen skal opp til svimlende 5.000 kroner aksjen. Det er en 90-dobling fra kursen i dag, og vil bety at Sæters aksjepost vil stige med 2,86 milliarder kroner om han får rett.Aksjen har steget 41,5 prosent på Oslo Børs Merkur Market siden nyttår og sluttet mandag på 80 kroner. Det verdsetter selskapet til 812 millioner kroner.Skulle aksjen, slik Sæter drømmer om, stige til 5.000 kroner en gang i fremtiden, vil det i så fall verdsette selskapet til 70 milliarder kroner!


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også