Trump-snakk har kostet 10.000 milliarder

Trumps utspill har kostet amerikanske aksjemarkeder 1.250 milliarder dollar, tilsvarende 10.000 milliarder kroner.

Susan Walsh
Børs

Donald Trump har i flere måneder forsøkt å påvirke handelsavtaler som administrasjonen anser som urettferdig og skadelig for amerikanske økonomiske interesser.Aksjeverdier for 1.250 milliarder dollar, tilsvarende om lag 10.000 milliarder kroner, har gått opp i røyk på grunn av Donald Trumps utspill om toll og internasjonal handel, hevder Marko Kolanovic, adm. direktør i J.P. Morgan, ifølge CNBC.I et notat skriver Marko Kolanovic ifølge avisen at alle handelsrelaterte nyheter anslås å ha påvirket amerikanske aksjer negativt med 4,5 prosent siden mars.«Med dagens markedsverdi tilsvarer det 1.250 milliarder dollar opp i røyk for amerikanske selskaper», skriver han.

donald trump
wall street
usa
handelsavtale
Nyheter
Børs