Tunaals aksjetips har banket børsen

Kristian Tunaal har levert varene.

Ivan Kverme

Denne uken er Kristian Tunaals siste som aksjestrateg for DNB Markets, skriver DN.Tunaal har utarbeidet DNBs ukeportefølje hver uke siden 2009, og den som har fulgt rådene har tjent gode penger.- Hadde du startet med en tusenlapp i 2009, hadde du sittet med nesten 10.000 kroner nå. Det er ikke inkludert kurtasje, men det er ikke så stort tall at det hadde ødelagt avkastningen, sier han til avisen.Avkastningen er rundt tre ganger høyere enn for hovedindeksen på Oslo Børs i samme periode.Sin verste investering for DNB Markets gjorde han ifølge DN for åtte år siden.- Jeg har sikkert gjort mange tabber. Mitt skrekkminne er farmasiselskapet Clavis, som skulle utvikle ny kreftmedisin. Da produktet ikke besto testene, falt aksjen med 96 prosent. Lærdommen er at risikostyring er viktig, sier Tunaal til avisen.Paul Harper overtar for Tunaal når sistnevnte drar til Alfred Berg for å begynne som porteføljeforvalter.