USA-børser: Spotify på nytt rekordnivå

Wall Street åpnet ned fredag ​​i kjølvannet av nervøsitet knyttet til hvordan neste ukes G7-møte vil påvirke globale handelsforbindelser, men steg på kvelden og endte til slutt i grønt terreng.

Trader Fred DeMarco, left, and Anthony Rinaldi work on the floor of the New York Stock Exchange, Wednesday, March 14, 2018. U.S. stocks are edging lower Wednesday morning as Boeing and other industrial companies take losses. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Ved børsslutt steg Dow Jones 0,3 prosent til 25.317, mens S&P 500 la på seg 0,3 prosent til 2779. Nasdaq klatret 0,1 prosent til 7,646.Spenninger mellom Donald Trump og lederne av de to nærmeste allierte, Canada og Frankrike, har eskalert videre i forkant av G7-møtet, hovedsakelig i kommentarer på Twitter.I tillegg til neste ukes G7-møte, var også fokus rettet mot det planlagte møtet neste uke mellom Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-Un.Sektorielt var det dagligvarer som gjorde det sterkest som endte opp 1,3 prosent. Både Procter & Gamble og Coca-Cola trakk oppover, henholdsvis 1,9 og 1,2 prosent. Energi var den verste sektoren, og endte ned 0,2 prosent.Spotify nådde sitt høyeste nivå fredag, og endte med en oppgang på 3,2 prosent. Flere positive nyheter påvirket, og Buckingham Research oppgraderte aksjen til kjøp fra nøytral, og kursmålet ble høynet fra 175 til 195 dollar. Apple var en av taperne. Dette etter at selskapet advarte sine underleverandører om lavere bestillinger av komponenter til de nye Iphone-modellene. Aksjen endte ned 1 prosent.Telekomgiganten Verizon falt også, ned 0,4 prosent. Tidligere fredag ​​ble Ericssons tidligere adm. direktør, Hans Vestberg, annonsert som ny adm. direktør i Verizon. Avtalen var "overraskende", ifølge Wall Street Journal.Renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen var opp to poeng til 2,94 prosent på fredag.