Usikkerhet drar Asia-børsene

Asia-børsene sender blandede signaler etter åpning, sterkt preget av handelskonflikter og usikre forventninger. 

Passers-by look at an electronic stock board of a securities firm showing Japan's benchmark Nikkei 225 in Tokyo, Tuesday, April 17, 2018. Asian shares were mostly higher but little changed Tuesday, as global investors were relieved to see that the attack on Syria likely won't escalate but worries remained about U.S.-China trade tensions. (AP Photo/Koji Sasahara) Koji Sasahara
Børs
Japan og KinaJapans Nikkei faller 0,17 prosent og med 39 punkter som en konsekvens av at høyere oljepriser treffer flyselskap og rederier, til tross for en billig yen og gevinster på Wall Street. Blant de større faller Japan Tobacco, Canon og Bridgestone henholdsvis 4 prosent, 2,85 prosent og 2,80 prosent. Nyhetsbyrået Reuters skriver at investorer er usikre etter spenning mellom USA og handelspartnerne, som har etterlatt en bulk i de respektive markedene siste uken. I det siste har USA truet med sanksjoner mot land som importerer iransk olje. I det større kinesiske markedet er det tegn til nedgang, hvor Hong Kongs Hang Seng indeks er ned 0,58 prosent til 28.713,80 poeng. Sør-Korea og SingaporeSørkoreanske Kospi reverserer tidligere gevinster, ettersom tap i bil- og stålindustrier overgår gevinstene i teknologimarkedet. Posco faller 2,49 prosent, mens Samsung er opp 1,70 prosent. Kospi faller 0,012 prosent til 2.350,36. Singapores Straits Times stiger 0,20 prosent til 3.287,31 etter moderat vekst i banksektoren, samtidig som indeksen trekkes ned av teknologibedrifter og skipsverft.