De amerikanske børsene utviklet seg positivt torsdag, etter å ha åpnet i rødt terreng.Dow Jones steg 0,41 prosent til 24.216,05, Nasdaq steg 0,79 prosent til 7.503,68, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,62 prosent til 2.716,61.Det var spesielt teknologi- og finansaksjer som satte fart på utviklingen.Goldman Sachs steg 1,49 prosent, JP Morgan Chase steg 1,65 prosent, Morgan Stanley steg 2,33 prosent og Bank of America steg 1,52 prosent.Innen teknologi steg blant annet Amazon 2,5 prosent og Google steg 0,88 prosent.Vi merker oss også Walgreens Boots Alliance Inc, det nyeste medlemmet i Dow Jones, som stupte 9,9 prosent etter at Amazon sa at de skal kjøpe et online-apotek.Uklare signaler om internasjonal handelUklare signaler om internasjonal handel fortsetter å komme fra Det Hvite Hus, som i går signaliserte at de ville gå bort fra like tøffe tiltak mot kinesiske investeringer i USA som tidligere indikert. Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow sa imidlertid senere i et intervju med Fox News at uttalelsene ikke nødvendigvis burde tolkes som en mykere holdning.Ifølge Chris Gaffney, leder av TIAA Bank World Markets i St. Louis, er volatiliteten i aksjemarkedet et resultat av volatilitet i uttalelser angående global handel, skriver Bloomberg.- Volatiliteten kommer fordi vi har sett litt volatilitet i handelsforhandlingene, og det beveger seg bare naturlig inn i markedene, sier Gaffney. Skuffende nøkkeltallBruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 2,0 prosent på årsbasis i 1. kvartal 2018, viser reviderte tall fra amerikanske statistikkmyndigheter torsdag.Konsensus pekte ifølge vår makrokalender mot 2,2 prosent vekst på årsbasis.2,0 prosent er for øvrig en nedjustering fra den forrige revideringen på 2,2 prosent.I tillegg viser fersk statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 227.000, en økning på 9.000 fra forrige ukes rapport. Forventningen var på 220.000 personer.OljeprisenVed børsslutt i USA er brent oljen opp 0,03 prosent til 77,64 dollar, mens WTI-oljen er opp 1,45 prosent til 73,35 dollar