Wall Street: Uken starter med børsoppgang

Børs

Fire minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,40 prosent og står i 7.584,20 poeng, mens Dow Jones står i 24.809,87 poeng etter en oppgang på 0,71 prosent.- Sterke amerikanske jobbtall fredag, har gitt børsoppgang verden over. Arbeidsledigheten i USA er nå på 3,8 prosent, et nivå vi sist hadde i år 2000. Når det er sagt, det er mange temaer som fortsatt preger nyhetsbildet negativt, og dermed investorenes tro på fremtiden, deriblant frykten for global handelskrig, politisk usikker i Italia, samt geopolitisk støy (Iran og Nord-Korea), skriver Roger Berntsen i mandagens rapport fra Netfonds.Oljeprisene trekker nedover mandag ettermiddag. Rekordhøy produksjon i USA og utsiktene til en reversering av de OPEC-regisserte kuttene fortsetter å tynge.Brent august-olje står i 75,94 dollar fatet, tilsvarende et fall på 1,1 prosent i dagens handel. WTI-oljen er ned 0,6 prosent til 65,41 dollar fatet.- Et hav av rødt skyller over energikomplekset, ettersom stigende USA-produksjon kombinert med trusselen om reversering av OPEC-regisserte kutt sender optimistene løpende mot utgangsdøren, sier analytiker Stephen Brennock i London-baserte PVM Oil Associates til Reuters

wall street
Nyheter
Børs