4 x kjøp, 1 x selg

Gjensidige Forsikring ventes å levere noe bedre resultat når de slipper tall denne uken.

Fredag denne uken offentliggjør Gjensidige Forsikring sine tall for 2. kvartal. Det er ventet at selskapet legger frem et resultat før skatt på 1.559 millioner kroner for kvartalet, mot 1.503 millioner kroner samme kvartal året før. Det viser gjennomsnittet av estimater fra 12 analytikere innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.Forsikringsresultatet for skadeforsikringsvirksomheten ventes til 913 millioner kroner, mot 972 millioner kroner året før. Anslaget på forsikringsresultatet varierer mellom 682 millioner og 1.102 millioner kroner.Premieinntektene for skadeforsikringsvirksomheten ventes til 6.058 millioner kroner i andre kvartal 2018, fra 5.825 millioner kroner samme kvartal året før.Combined ratio for skadeforsikringsvirksomheten er i snitt ventet til 84,9 prosent i andre kvartal, fra 83,3 prosent samme kvartal året før.Fire analytikere har kjøps- eller overvektanbefaling på Gjensidige Forsikring-aksjen, fem anbefaler hold og en anbefaler undervekt.Gjennomsnittlig kursmål er 139 kroner.Deltagere: Autonomous Research, Barclays Capital, Berenberg Bank, Deutsche Bank, DNB Markets, Handelsbanken Capital Markets, HSBC, Mediobanca, Nordea Markets, Norne Securities, Pareto Securities og Sparebank 1 Markets.