Aker BioMarine fronter Greenpeace-kampanje

Selskapet ønsker å gå i front og ta vare på økosystemet.

En Greenpeace-kampanje for å verne sårbare og unike havområder i Antarktis, har fått viktig støtte fra et stort flertall av selskapene som fisker krill i Antarktis. Blant disse er Aker BioMarine.- Vi er opptatt av å ta vare på økosystemet vi operer i og ønsker å gå i front. Vår løpende dialog med andre industriaktører, forskere og miljøorganisasjoner, inkludert Greenpeace, muliggjør denne type ekstrainnsats. Vi håper og tror at denne forpliktelsen vil sikre at krill forblir en bærekraftig og stabil kilde til omega-3 inn i fremtiden.Det uttalte konserndirektør i Aker BioMarine, Kristine Hartmann, på lanseringen av den nye industriavtalen på et møte i Cambridge denne.Alle de største krillfiske-selskapene som opererer i Antarktis har etter samtaler med Greenpeace forpliktet seg til frivillig å unngå å fiske krill i store områder rundt Antarktishalvøya. Dette skal blant annet gjøres ved opprette buffersoner rundt en rekke pingvinkolonier, opplyses det. Målet med forpliktelsen er å beskytte dyrelivet i Antarktis. Selskapene bak industriavtalen, som representerer 85 prosent av krillfangsten i Antarktis, har også lovet å støtte den vitenskapelige og politiske prosessen for opprettelse av et nettverk av marine verneområder i Antarktis, inkludert områder de fisker i.- Momentumet for å beskytte de unike havområdene i Antarktis øker. Nå håper vi at den antarktiske havkommisjonen gir områdene formelt vern, og at også resten av krillindustrien føyer seg til denne forpliktelsen, sier Truls Gulowsen, leder i Greenpeace Norge.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også