Aksje stupte 22 prosent på knallrød børs

Kvartalstall satte sitt preg på fredagens børsutvikling.

Foto: Berit Roald / Scanpix

Det var sterk nedgang på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen falt 1,20 prosent til 874,36 poeng.Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 5.175 millioner kroner.Hele 19 selskaper la frem sine tall for andre kvartal i dag, og flere av aksjene ble sendt rett ned.Protector Forsikring ble slaktetDagens soleklare taper er Protector Forsikring. Aksjen krakket 22,39 prosent til 52 kroner etter å ha lagt frem et teknisk resultat nær null. På et tidspunkt var aksjen ned nesten 30 prosent.-Klart vi er misfornøyd med kvartalet, dårlig teknisk lønnsomhet er en utfordring i forsikring. Det et er klart vi synes det er svakt kvartal. Samtidig som er det noen elementer som vi er fornøyde med som volumsiden og investeringsområdet, sa administrerende direktor i Protector Forsikring, Sverre Bjerkeli.Orkla-smellOrkla falt 10,16 prosent til 65,64 kroner, etter å ha levert svakere resultat enn i fjor. Det reduserer børsverdien på selskapet med omtrent 7,6 milliarder kroner, fra torsdagens 74,4 milliarder kroner.Kursfallet i Orkla reduserer verdien på Orkla-aksjene til Stein Erik Hagen med familie med omtrent 2 milliarder kroner.Selskapet viser til en svakere salgsutvikling i Norge i årets 2. kvartal enn i fjor, blant annet som følge av økningen i sjokolade- og sukkeravgiften på 83 prosent.Pareto Securities nedjusterer kursmålet på Orkla-aksjen til 75 kroner fra tidligere 80 kroner, og opprettholder hold-anbefaling.Gjensidige gikk på en stjernesmell etter sine skuffende tall, og stupte 10,31 prosent prosent til 123,50 kroner. Ellers falt både Europris og Atea på sine kvartalstall. De falt henholdsvis 10,28 og 7,44 prosent. På den lyse siden finner vi Storebrand som klatret 3,54 prosent på sine kvartalstall.Fred Olsen Energy steg 6,01 prosent.Aker BP Aker BP falt 5,57 prosent til 298,4 kroner, etter at kvartalstallene ikke innfridde.Sparebank 1 Markets kuttet kursmålet på Aker BP fra 325 til 320 kroner, og gir aksjen en "nøytral" anbefaling.Som følge av fallet i Aker BP sank Aker 1,23 prosent.OljeprisenVed børsslutt er Brent oljen opp 15 cent til 74,60 dollar, mens lettoljen er opp 22 cent til 70,55 dollar.Oljeprisen nærmet seg 80 dollar i slutten av juni og tidlig i juli på grunn av Libyas og Venezuelas forsyningsforstyrrelser og frykt for at USA ville presse alle kjøpere av iransk olje til å kutte importen til null fra november.Men prisene har svekket seg de siste dagene da OPEC-medlemmet Libya gjenåpnet sine havner i øst og USAs utenriksminister Mike Pompeo sa at Washington ville vurdere å gi dispensasjoner til noen av Irans oljeimportører, skriver Reuters.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker