Aksjonærene i oppdrettsselskap kan glede seg over handelskrig

Atlantic Sapphire, en pioner innen landbasert fiskeoppdrett, kan profitere på handelskrigen mellom USA og Kina.

- Jeg mener ikke det er bra for verden, men som Atlantic Sapphire-aksjonær kan du potensielt glede deg over at dette skal eskalere, sier gründer og CEO Johan Andreassen til DN.Ifølge DN bygger oppdrettsselskapet verdens største landbaserte oppdrettsanlegg som innen 2022 skal produsere 30.000 tonn laks til amerikanske konsumenter.- Vi gjør det som Donald Trump vil at folk skal gjøre. «Buy American», sier Andreassen til DN.Andreassen sier til DN at han frykter en dominoeffekt som gjør at det kommer mer toll og at flere blir dratt ned i dragsuget. På eget selskaps vegne ser han på dette som en mulighet.- Vi vil i hovedsak produsere laksen vår innenfor amerikanske grenser, så for oss som konsern er dette isolert sett ikke negativt for oss. Det kan tvert imot være positivt, sier Andreassen DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker