Analytiker anbefaler to aksjer

I torsdagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Panoro Energy og Telenor. Førstnevnte beskrives som en klar kjøpskandidat mens sistnevnte er en svak kjøpskandidat.- Panoro Energy ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Videre oppgang indikeres, og trendbildet forsterkes av godt at volumtopper og volumbunner korresponderer godt med topper og bunner i kursen. I tillegg er volumbalansen positiv, det vil si at det i gjennomsnitt er høyere omsetning i aksjen på dager med kursoppgang enn på dager med nedgang, skriver Investtech.- Dette viser at kjøperne er mer aggressive enn selgerne, noe som styrker aksjen ytterligere. Panoro Energy er derfor en klar kjøpskandidat ut fra teknisk analyse. Vurdering: Kjøpskandidat, slår analytikeren fast.- Telenor har brutt den stigende trendkanalen på mellomlang sikt. Kursen steg jevnt de første 11 månedene i 2017, men siden november har kursen gått sidelengs mellom 160 og 180 kroner. Bruddet er ikke et salgssignal, kun et indikasjon på at stigningstakten kan forventes å være lavere enn den var i 2017, skriver Investtech.- Aksjen har brutt opp gjennom motstanden den tidligere motstanden ved 172 kroner, og videre oppgang indikeres. Det er ikke definert noe motstandsnivå over dagens kurs, og ved reaksjoner tilbake er det god støtte først ved 172 kroner, men også ved 165 kroner. Imidlertid har volumet tidligere vært lavt rundt kurstopper, og høyere rundt kursbunner. Dette svekker aksjen, og gjør at Telenor framstår som en svak kjøpskandidat og ikke en ren kjøpskandidat. Vær også oppmerksom på at selskapet forventes å legge fram resultat for andre kvartal tirsdag 17. juli. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.