Analytikere spår rekord-inntekter og roper kjøp

Det er ventet at Nordic Semiconductor overgår fjorårets rekordinntekter i andre kvartal.

Når Nordic Semiconductor legger frem sitt resultat for andre kvartal 2018, er det ventet at selskapet topper fjoråret. Da la selskapet frem rekordhøye inntekter på 59 millioner dollar i andre kvartal. Selskapet har etter det hatt inntekter på over 60 millioner dollar, men nå tror analytikerne at inntektene kommer opp i 72 millioner dollar, som blir ny rekord.Det viser gjennomsnittet av estimater Inquiry Financial har hentet inn fra fire analytikere for TDN Direkt.Selve resultatet er ventet på nivå med fjorårskvartalet, hvor konsensus ligger på 4 millioner dollar. Tre av analytikerne har kjøpsanbefaling, mens en har holdanbefaling på Nordic Semiconductor-aksjen.Forrige uke oppgraderte Pareto Securities anbefalingen på aksjen til hold fra selg, hvor kursmålet ble jekket opp to kroner til 48 kroner. «Selv om vi er noe forsiktige i forhold til den kommende guidingen for andre halvår 2018 handles aksjen nå nær vår vurderte fair value som får oss til å oppgradere til hold», skrev meglerhuset. På Oslo Børs har Nordic Semiconductor steget 52 prosent det siste året.Hittil i 2018 er aksjen opp drøye 25 prosent. Onsdag er aksjen likevel ned 4,7 prosent til 52,4 kroner.