Eugene Hoshiko

Asia-børsene stiger

Pilene peker stort sett oppover.

De fleste Asia-børser stiger fredag, i kjølvannet av all-time high for Nasdaq i USA.Investorene lar seg ifølge Reuters oppmuntre av at handelskonflikten mellom USA og Kina ikke har eskalert.Kinesiske handelsmyndigheter uttaler at Kina ikke har vært i kontakt med USA om å gjenoppta samtaler.Samtidig varsler USAs finansminister Steven Mnuchin ifølge nyhetsbyrået at samtaler kan gjenopptas hvis Kina er åpne for å ta «seriøse grep».Tokyo viser vei, og Nikkei stiger 2,2 prosent til 22.674,64, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 1,3 prosent til 1.731,00.Fast Retailing spretter opp nesten syv prosent på sterke tall, mens Fanuc legger på seg 1,7 prosent.Sterke handelstallTall fra Kina viser at handelsbalansen gikk med 41,61 milliarder dollar i overskudd i juni, mot ventet 27,61 milliarder dollar, ifølge vår makrokalender .Eksporten steg 11,3 prosent på årsbasis, importen 14,1 prosent. Konsensus pekte mot hhv. 10,0 og 20,8 prosent (målt i dollar).I Shanghai stiger large cap-indeksen CSI 300 0,5 prosent, mens Shanghai Composite er ned 0,1 prosent. Hang Seng er opp 0,6 prosent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen én prosent, mens Sydney-børsen er omtrent uendret.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også