Fredag pekte pilene opp ved stengetid på Oslo Børs, og hovedindeksen sto i 892,82 poeng, opp 1,07 prosent.Etter en aktiv dag med handel ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,104 milliarder kroner. Store selskaper som Telenor og Yara steg henholdsvis 2,7 og 1,72 prosent til 161,6 og 365,7 kroner per aksje. Giganthopp for Idex - nærmet seg doblingTeknologiselskpaet Idex' sine fingeravtrykkløsninger vil benyttes i biometriske smartkort av en større bank i Midtøsten, ifølge en melding fra selskapet fredag. 
Idex-aksjen klatret hele 17,39 prosent til 4,49 kroner, og på en måned er aksjen opp 93,51 prosent. Store selskaper som Equinor og AkerBP klatret henholdsvis 1,23 og 2,11 prosent til 213,2 og 290,4 kroner per aksje. DNO ble løftet opp 1,67 prosent til 15,87 kroner. Kongsberg Automotive-aksjen klatret 10,46 prosent til 10,56 kroner. 
Oljegigantene klatret og løftetBrent-oljen var ved børsslutt opp 0,32 prosent til 75,36 dollar fatet, mens WTI-oljen steg 0,07 prosent til 69,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,07 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Aksjene er blant de mest omsatte på Oslo Børs ved lunsjtider. Subsea i søkelysetI en rapport fredag fastholder Nordea Markets sin positive anbefaling på Subsea 7, selv om regnskapet torsdag viste noe lavere driftsoverskudd enn ventet.- Vi vurderer imidlertid ikke at det nåværende driftsoverskuddet på bunnen av syklusen er mest relevant i forhold til prising av aksjen. Ordreinngangen i kvartalet indikerer et forretningsomfang på fem milliarder dollar, noe som er langt over våre estimater for 2018 og 2019. Vendingshistorien er derfor intakt, noe som i våre øyne er avgjørende, skriver meglerhuset.Subsea 7-aksjen endte flatt rundt 121,15 kroner pr aksje, omsatt for 235 millioner kroner på Oslo Børs fredag.I samme rapport nevnes det at Polarcus' resultat stort sett kom inn på linje med forventingene.- Viktigst er det at aktiviteten utvilsomt er på vei opp. Industriens flåteutnyttelse er nærmere 100 prosent og anbud er opp 75 prosent år-over-år ifølge selskapet, skriver meglerhuset, som fastholder sin kjøpsanbefaling på Polarcus med et kursmål på 3,4 kroner pr aksje.Polarcus-aksjen falt 4,74 prosent til 2,31 kroner pr aksje på Oslo Børs fredag.Aksjerush etter kvartalstallFredag slapp Kongsberg Automotive tall for andre kvartal 2018. Resultat etter skatt ble 4,2 millioner euro i kvartalet, mot 2,9 millioner euro i fjor.Resultat per aksje endte på 0,01 euro, mot 0,01 euro i samme kvartal i 2017.Kongsberg Automotive venter en omsetning på om lag 260 millioner euro i 3. kvartal 2018, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.De underliggende forutsetningene for utsiktene er at det ikke er noen vesentlige endringer i markedsforholdene og valutakurser, og selskapet velger dermed å gjenta guidingen kommunisert i forbindelse med den årlige generalforsamlingen i 2018, opplyses det.I en oppdatering fredag skriver analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets at økningen i det justerte driftsresultatet tyder på at restruktureringen av selskapet fungerer og at forholdet mellom risiko og avkastning ligger på oppsiden i forhold til deres estimater, gitt de stabile markedsforholdene ut året som selskapet selv legger til grunn.Videre ser analytikeren både økt avkastning og omsetning for Kongsberg Automotive fremover, og viser til fremgang innen alle forretningssegmenter.Ellers fremhever Sparebank 1 Markets-analytikeren gjentakelsen av guidingen fra den årlige generalforsamlingen i 2018 og begrensede effekter av kinesiske og amerikanske tariffer på stål og aluminium som positive faktorer.Alt i alt, mener analytikeren at dagens rapport var solid og tror Kongsberg Automotive vil slå markedet med 2 til 3 prosent, og vil samtidig heve estimatet for justert driftsresultat inneværende år.Vinnere og tapereIdex topper vinnerlisten ved børsslutt fredag, etter aksjen hoppet hele 17,39 prosent til 4,49 kroner. Kongsberg Automotive fulgte hakk i hel, etter å ha steget 10,46 prosent til 10,56 kroner. På taperlisten i dag konkurrerer Element og Oceanteam om sisteplassen. Aksjene endte ned henholdsvis 5,48 og 5,06 prosent til 2,07 og 0,75 kroner.