Børsoppgang i Asia - Nikkei viser vei

Asia-børsene stiger etter Wall Street-rally mandag i forkant av resultatsesongen.

Donald Trumps administrasjon innførte fredag offisielt nye tollsatser på importvarer for 34 milliarder dollar fra Kina.Investorene har midlertidig satt bekymringer for en handelskrig til stede, og Asia-børsene stiger mandag.Asia-børseneI Japan stiger Nikkei 225-indeksen 1,03 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,69 prosent.Shanghai Composite går tilbake 0,05 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,30 prosent.Koreanske Kospi er opp 0,51 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong stiger 0,41 prosent.Straits Times i Singapore er opp 1,35 prosent.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,65 prosent til 78,58 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,61 prosent til 74,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.