Mandag pekte pilen ned for Oslo Børs, og hovedindeksen falt 0,15 prosent til 891,50 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,0 milliarder kroner.Store selskaper som Marine Harvest og DNB steg henholdsvis 1,17 og 0,34 prosent mens Telenor falt 1,58 prosent. Utviklingen skjer i kjølvannet av at den økonomiske tilliten i eurosonen var 112,1 i juli, mot ventet 112,0, som er en svak nedgang fra 112,3 ved forrige periode. Konsumprisene i Tyskland steg 0,3 prosent på månedsbasis i juli.FTSE-indeksen opplevde en flat utvikling mens DAX- og CAC40-indeksen falt med henholdsvis 0,28 og 0,19 prosent ved stengning på Oslo Børs.Dollaren svekket seg på ukens første dag. EURUSD sto mandag i 1,1711, tilsvarende en dollarsvekkelse på 0,46 prosent.OljeprisenOljeprisen bevegde seg oppover mandag. Brentoljen steg 0,75 prosent til 74,88 dollar fatet, mens WTI-oljen la på seg 1,51 prosent til 70,11 dollar fatet ved børsslutt i Oslo.Handelsuro mellom Kina og USA fortsetter å prege markedet.- Bekymringer rundt handelskrigene mellom USA og Kina fortsetter å tynge prisene, mens stansen i Saudi-forsendelser gjennom Rødehavet tilsynelatende har unnlatt å gi en "bullish fillip", sier tradingsjef Stephen Innes i OANDA Brokerage til Reuters.For øvrig viste Baker Hughes' riggtelling for USA en økning på to rigger på ukesbasis, mens det i Canada var tolv flere rigger enn foregående uke.DetaljhandelenOmsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk ned med 2,9 prosent fra mai til juni i år, viser sesongjusterte tall fra SSB.Dette skjer etter en oppgang på 2,0 prosent fra april til mai.- Nedgangen i det sesongjusterte omsetningsvolumet fra mai til juni ble særlig drevet av butikkhandel med klær og dagligvarer. Butikker med salg av byggevarer opplevde også nedgang i denne perioden, skriver SSB.Kjersti Haugland, sjefsøkonom DNB Markets, tror ikke dette nøkkeltallet vil påvirke Norges Bank nevneverdig.- Norges Bank får neppe panikk av dette, trenden er positiv, og varekonsumet i andre kvartal økte med 1,5 prosent etter fall i første kvartal. Etter en særdeles sterk snuoperasjon i prisene fra i vår roet det seg i juni. Nå spørs det om dette kun var et hvileskjær, eller starten på en mer moderat prisutvikling.Husholdningenes varekonsum falt 0,8 prosent fra april til juni 2018.Svensk BNPDen svenske økonomien viser styrke og veksten overrasker på oppsiden.Sveriges bruttonasjonalprodukt (BNP) steg 1,0 prosent på kvartalsbasis i andre kvartal 2018.Analytikerne ventet på forhånd en vekst i bruttonasjonalproduktet på 0,4 prosent på kvartalsbasis, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.På årsbasis steg BNP med 3,3 prosent. Det var ventet en oppgang på 2,5 prosent.At veksten overrasker på oppsiden kan gi den svenske Riksbanken handlingsrom til å heve styringsrenten fra dagens minus 0,5 prosent.Kongsberg AutomotiveFredag slapp Kongsberg Automotive tall for andre kvartal 2018. Både analytikere og markedet tok varmt i mot rapporten, og aksjen steg med hele 10,46 prosent, til kurs 10,56 kroner fredag.Mandag så det ut til at investorene hadde endret mening. Kongsberg Automotive-aksjen endte på 9,95 kroner, ned 5,78 prosent. Dermed ble store deler av oppgangen fra forrige uke borte.Protector ForsikringThomas Boutrup, primærinnsider og leder for Protector Forsikrings Danmark-virksomhet, kjøpte mandag 5.000 aksjer i forsikringsselskapet til en kurs på 59,16 kroner per aksje.Han betalte dermed 295.800 kroner for aksjene.Boutrup eier etter dette 5.000 aksjer i Protector Forsikring.Aksjen steg til 59,40 kroner, opp 1,54 prosent.All-time high og all-time lowTGS, Bakkafrost, Austevoll Seafood og DNB la alle på seg til ny all-time high på børsen mandag. På andre siden finner vi Europris som falt 0,24 prosent, til 21,20 kroner, noe som er ny all-time low notering.