Brann på oppdrettsanlegg – flere tusen fisk på rømmen

En brann på et oppdrettsanlegg i Måsøy i Finnmark førte til at mellom 1.000 og 10.000 fisk er på rømmen.

Brannen oppsto på Cermaqs anlegg i Ryggefjorden natt til tirsdag, opplyser selskapet i en pressemelding.Ring, plattinger og fuglenett festet til nota i merden ble skadd i brannen.Det er for tidlig å si konkludere hva som var årsaken til brannen, sier regiondirektør Gunnar Gudmundson til IntraFish.– Men vi mistenker at det er feil i noe elektronikk, sier han.Det var rundt 162.000 fisk i merden da brannen brøt ut. Den rømte fisken er cirka 500 gram, ubehandlet og frisk.Brannen ble oppdaget raskt av de ansatte ved anlegget, slik at slukking og strakstiltak kunne iverksettes umiddelbart. Ingen personer ble skadd i brannen.Fiskeridirektoratet er varslet om hendelsen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også