Budkrigen om Sky fortsetter - nytt kjempebud fra Fox

Rupert Murdochs 21st Century Fox høyner i budkrigen mot amerikanske Comcast om full overtakelse av Sky.

Det seneste budet fra Fox på de 61 prosentene av Sky de ikke eier, lyder på 24,5 milliarder pund, som tilsvarer rundt 265 milliarder kroner.Budet kommer overraskende ettersom det ble meldt at Murdoch hadde gitt opp kampen om Sky, selskapet han i sin tid grunnla, da Comcast i april la inn et bud tilsvarende 237 milliarder kroner.Sky har 22 millioner kabel-TV-kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike og Italia.Murdochs 21st Century Fox eier fra før drøyt 39 prosent av Sky og eier også blant annet Fox News og Hollywood-studioet FX.Comcast eier blant annet NBC og en rekke andre TV-stasjoner, og er også en stor telekom-aktør i USA.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også