Cannabis-produsent debuterer på Nasdaq i dag

Verdsetter den globale verdien av cannabis-industrien til over 1.000 milliarder kroner.

Tilray, en kanadisk produsent av medisinsk marihuana, er blitt godkjent for børsnotering på amerikanske Nasdaq. Selskapet vil debutere på børsen i dag, og vil bli priset til 17 dollar per aksje ved første tilbud. Noteringen vil hente 1,25 milliarder kroner i fersk kapital, som løfter selskapsverdien til om lag 12,7 milliarder kroner. - Dette er en stor greie for utvidelsen av cannabis-industrien, sier Matthew Kennedy, markedsstrateg i Renaissance Capital.Amerikanske børser har muligheten til å notere selskaper så lenge driften er lovlig i området selskapet jobber ut fra. - Du får en mye enklere måte å innhente kapital, samt en mye enklere måte å investere, sier Sean Stiefel, forvalter for Navy Capital, til Financial Times, og legger til at USA er i startfasen for å institusjonalisere investering i marihuana.Tilray estimerer den globale verdien av cannabis-industrien til å være om lag 1.221 milliarder kroner hvert år, med mer enn 180 millioner brukere.