Comeback-aksje stuper til bunns

Nyheter løfter flere aksjer mandag. 

Pilene peker oppover på Oslo Børs mandag. Hovedindeksen er opp 1,21 prosent, til 887,88.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.249  millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang på Wall Street på fredag, og sterke Asia-børser tidligere i dag.OljeprisenBrent-oljen stiger videre mandag og er opp 0,89 prosent til 77,80 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,16 prosent til 73,68 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,85 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Irans oljeeksport har ikke blitt påvirket etter at USA trakk seg fra atomavtalen, ifølge den iranske oljeministeren Bijan Zangeneh.Det melder Shana, skriver TDN Direkt.Landets oljeproduksjon har heller ikke blitt påvirket, ifølge ministeren.Ellers viste Baker Hughes' seneste riggtelling for Nord-Amerika at antallet oljerigger var 1234, opp 15 enheter på ukebasis.Equinor stiger 1,25 prosent til 219,40 kroner. TGSTGS-Nopec estimerer en nettoomsetning på 158 millioner dollar i andre kvartal 2018, som er 47 prosent høyere enn samme periode året før, ifølge en melding fra selskapet mandag.Aksjen stiger 8,47 prosent til 314,90 kroner på dagens tredje høyeste omsetning, etter DNB og Equinor. Vi merker oss også at PGS stiger 7,67 prosent til 37,78 kroner.Next BiometricsNext Biometrics melder mandag at de har tilsatt Alain Faburel som deres nye salg- og markedsføringssjef.Videre har det blitt gjort endringer i strukturen for salgsdivisjonen, og selskapet har dedikert spesifikke ledere for å håndtere kundemassen i Amerika, Europa, Midtøsten og Afrika, i tillegg til den asiatiske delen av stillehavsregionen samt India.Aksjen stiger 2,16 prosent til 35,50 kroner. NorwegianSEB nedjusterer kursmål på Norwegian Air Shuttle-aksjen til 275 kroner fra 300 kroner, og fastholder hold-anbefalingen, ifølge en oppdatering datert 6. juli.Aksen stiger 1,39 prosent til 241,30 kroner. BW LPGBW LPG øker budet på Dorian LPG til 2,12 BW LPG-aksjer pr Dorian-aksje, ifølge en melding mandag.Det nye budet representerer en verdi på 8,67 dollar pr aksje for Dorians aksjer, basert på BW LPGs sluttkurs på 32,86 kroner fredag.BW LPG klatrer 2,47 prosent til 33,67 kroner. Seabird ExplorationSeabird Exploration har inngått en partnerskapsavtale  med Multiclient Geophysical (MCG), melder selskapet mandag.Avtalen er for innhenting av 6.000 kvadratkilometer med 2D multiklient-seismikk på norsk kontinentalsokkel, opplyses det.Seabird stiger 10,75 prosent til 22 øre. Oceanteam tilbake på børsSuspensjonen av Oceanteam-aksjen er over, går det frem av en børsmelding mandag. Aksjen har vært suspendert fra all handel på Oslo Børs siden 14. mars. Siden den gang har blant annet fusjonsforslag blitt nedstemt, og styrelederen gått av. Mandag stuper aksjen 35,89 prosent til 67 øre. Her kan du lese alt om Oceanteam.