Dårlige nyheter = krakk

Ved lunsjtider står hovedindeksen på Oslo Børs i 878,42 poeng, opp 0,05 prosent.Store selskaper som Telenor og DNB klatrer henholdsvis 0,50 prosent og 0,41 prosent mens Norsk Hydro faller 0,54 prosent.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 77,91 dollar, opp 0,19 prosent.De offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer torsdag morgen, én dag senere enn vanlig, på grunn av den amerikanske nasjonaldagen onsdag. Ifølge Marketwatch ventes det et lagertrekk på 4,5 millioner fat i råoljelagrene.EquinorEquinor og Barra Energia melder at de har inngått avtale om at Equinor skal kjøpe Barras 10 prosents eierandel i lisens BM-S-8 i Brasils Santos-basseng. Det samlede vederlaget for Barras 10 prosents andel er 379 millioner dollar, tilsvarende 3,1 milliarder norske kronerEquinor stiger 0,19 prosent til 214,80 kroner. Krakk i Fred. Olsen EnergyFred. Olsen Energy stanser betaling av renter og avdrag til finansielle kreditorer . Det skjer for å bevare likviditetsreservene, skriver selskapet i en oppdatering. Beslutningen fører til blant annet at selskapet ikke vil betale et skyldig avdrag på en seniorfasilitet.I helgen ble det kjent at selskapets waiver-periode er utgå tt, og det ikke har blitt enighet om en forlengelse av betalingsutsettelsen.Mandag stupte aksjen 15,13 prosent, tirsdag falt den 11,80 prosent mens den nå omsettes for 5,48 kroner, ned ytterligere 19,41 prosent.Thin Film ElectronicsEdison Investment Research tar opp dekning på Thin Film Electronics, melder TDN Direkt. Meglerhuset har et kursmål på tre kroner per aksje, hvilket indikerer en kursdobling. Edison begrunner verdsettelsen med at Thin Film Electronics vil kunne øke produksjonen av NFC-tags ettersom selskapets nye roll-to-roll produksjonsfasilitet vil være operasjonell fra 2019.Aksjen hopper 17,62 prosent til 1,68 kroner.Seabird ExplorationSeabird Exploration har blitt tildelt en kontrakt for et fartøy til et kommende seismikkprosjekt i den asiatiske delen av Stillehavsregionen, ifølge en børsmelding.Det er ventet at prosjektet vil starte opp i løpet av tredje kvartal, og ha en varighet på tre måneder. Seabird skal bruke «Voyager Explorer» til oppdraget. Nyheten løfter aksjen 5,05 prosent til 0,22 kroner. AteaRetten i Glostrup har informert syv tidligere ansatte i Atea at de vil bli tiltalt for bestikkelser utført i perioden 2009 til 2014.Tiltalen omhandler påstander om at disse ansatte ga forbrukerelektronikk, inkludert PCer, mobiltelefoner og andre enheter, gratis eller med rabatt til ansatte i offentlig sektor involvert i IT-anskaffelser.Aksjen stiger 1,90 prosent til 118,00 kroner.