Danske Bank slipper resultat

Danske Bank leverte onsdag morgen sin første halvårsrapport for 2018, og slapp også tall for andre kvartal. Selskapet kunne rapportere en noe svekket resultat på 9,3 milliarder danske kroner, mot 10,3 milliarder samme tidsperiode i fjor. - Resultatet reflekterer videre utlånsvekst, men noe svakere resultat fra aksjer og renteinntekter grunnet usikkerhet i markedene, skriver selskapet i rapporten. Avkastning på egenkapital var 11,9 prosent, mot 13,5 prosent i første halvår av 2017. Tross et saktegående boligmarked, var det stabil vekst i Norden, noe som resulterte i en utlånsvekst på to prosent. 2. kvartalDanske Bank fikk et resultat før skatt på 5.487 millioner danske kroner i andre kvartal 2018, mot 6.182 millioner kroner samme kvartal året før.Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport onsdag, ifølge TDN Direkt. Ifølge en sammenstilling foretatt av Inquiry Financial var det ventet et resultat før skatt på 6.061 millioner danske kroner i kvartalet.Netto renteinntekter var 5.878 millioner danske kroner, mot ventet 5.993 millioner. Samme periode i fjor var netto renteinntekter på 5.783 millioner. Tap på utlån rapporteres til netto minus 377 millioner danske kroner, mot minus 231 samme periode i fjor. Konsensusprognosen var på negativ 18 millioner danske kroner.Estland-skandalen- Mens det enda er for tidlig å konkludere med noe, er det klart at Danske Bank ikke har klart å leve opp til sine egne standarder og forventninger når det kommer til å forhindre ulovlige transaksjoner i Estland-avdelingen, skriver selskapet. - Danske Bank vil ikke få noe finansiell nytte av de ulovlige transaksjonene. Banken vil heller bruke inntektene til å støtte samfunnet vi jobber utfra, ved å forhindre internasjonal finansiell kriminalitet. - Inntektene fra Estland-porteføljen er estimert til 1,5 milliarder danske kroner, skrives det i rapporten. Utsikter for 2018Forventede renteinntekter er ventet å øke sammenlignet med 2017, ettersom banken vil tjene av økt volum. Netto avgiftinntekter vil fortsette å være sterke, etter oppkjøpet av SEB Pension Danmark. Utgifter vil bli noe høyere enn i 2017, i hovedsak grunnet effekt av oppkjøpet. Nedskrivninger på utlån er forventet å være på et fortsatt lavt nivå. Banken venter fortsatt et nettoresultat på 18 til 20 milliarder danske kroner i 2018, men venter at resultatet vil bli i den lave enden av intervallet grunnet svake handelsinntekter.Les hele rapporten her.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker