Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [0, 0,3] prosent.«Det er ingen store nyheter å melde om hverken fra Asia i natt eller USA i går kveld. I tillegg går resultatsesongen også mot slutten», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Her hjemme har tallene for 2. kvartal vært svært varierende, med tilhørende store kursutslag i begge retninger. Når det er sagt, Oslo Børs leder fortsatt an blant de europeiske børsene, med en oppgang på 9,6 prosent for året. Oljeprisen er for øvrig opp 0,5 dollar fra gårsdagens nivåer», avslutter analysesjefen.Oslo BørsTorsdag pekte pilen ned for Oslo Børs, og hovedindeksen falt 0,21 prosent til 883,35 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,8 milliarder kroner.Store selskaper som Yara og DNB steg henholdsvis 1,70 og 0,22 prosent mens Telenor falt 0,69 prosent.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,04 prosent til 74,51 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,0,3 prosent til 69,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,07 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oljeprisen er stabil fredag morgen etter tre dager med oppgang, og får ifølge Reuters fremdeles støtte av Saudi-Arabias midlertidig stans av all oljeshipping gjennom den strategiske Rødehavet-skipningsveien Bab al-Mandeb-stredet etter et angrep på to oljetanker av Houti-milits onsdag morgen.Volumene som normalt sendes gjennom Bab al-Mandeb-stredet vil dermed sendes rundt Afrikas Horn, hvilket betyr lengre frakttid, meler TDN Finans.- Traderne som er tett på markedet vil være oppmerksomme på at dette ikke er bortfall av tilbud, men det vil få en effekt på flyten og timingen, sier analytiker Richard Mallinson i Energy Aspects, ifølge Wall Street Journal.Ifølge avisen anslår Commerzbank at rundt 4,8 millioner fat olje transporteres gjennom stredet hver dag.USADet var blandet stemning på Wall Street ved børsslutt torsdag.Et historisk nedsalg i Facebook preget teknologitunge Nasdaq, som endte børsdagen ned 1,01 til 7.852,18.Også finanssektoren var under press, og bidro til å sende den bredere S&P 500 ned 0,3 prosent til 2.837,44Dow Jones derimot hadde en solid børsdag, steg for tredje dag på rad, og endte på det høyeste nivået på fem måneder, opp 0,44 prosent til 25.527,07.AsiaEtter en noe blandet avslutning på de amerikanske børsene torsdag og stadig spenninger i handelskrigen mellom USA og Kina, sliter markedene i Asia sliter med å utvikle moment fredag.I Japan stiger Nikkei 225 0,29 prosent, og den bredere Topix indeksen legger på seg med 0,47 prosent.Shanghai Composite i Kina gir ikke de store utslagene og faller 0,06 prosent. CSI 300 er også flat og faller 0,09 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 0,05 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,06 prosent, mens S&P/ASX 200 indeksen i Australia opp 0,72 prosent drevet av en god utvikling i teknologisektoren. Straits Times indeksen i Singapore er ned 0,19 prosent.Tekniske nivåer«Indeks beveger seg i en fortsettelsesformasjon mellom 865 og 911 poeng. Det ligger motstand ved 900 og 911 poeng, og støtte ved 891, 865 og 840 poeng», heter det fra Christiania Securities.Dette skjer i dagResultater- KOA (07:30), Webcast (08:00)Resultater, utenlandskeFør børsåpning:- Autoliv (12:00- Twitter (13:00)- ExxonMobil- Chevron- Dynagas- Tullow Oil- Weatherford InternationalTotalt 61 amerikanske selskaper rapporterer tall. Makro- Frankrike (07:30), BNP estimert, 2. kvartal- Tyskland (08:00), Importpriser, juni- Sverige (09:30), Handelsbalanse, juni- Sverige (09:30), Detaljhandel, juni- USA (14:30), BNP estimert, 2. kvartal- USA (16:00), Michigan forbrukertillit endelig, juliAnnet- Fag- og forskingsbibliotekKilder: TDN Finans, SSB, Yahoo Finance, Oslo Børs