DNBs pengemaskin sviktet

Den fantastiske veksten uteble.

DNB straffes med kursfall på Oslo Børs etter dagens kvartalstall.Aksjen går tilbake 4,2 prosent til 155,85 kroner torsdag ettermiddag.Resultatet før skatt i 2. kvartal ble 7.632 millioner kroner, sammenlignet med 6.819 millioner kroner i fjor. Konsensus pekte mot 7.803 millioner kroner.Pengemaskin sviktetStorbankens pengemaskin over lang tid, DNB Markets, leverte i 2. kvartal et resultat før skatt på 710 millioner kroner, går det frem av bankens kvartalsrapport. Dette var ned fra 894 millioner kroner i samme periode i fjor, og ikke minst ned fra 1.045 millioner kroner i 1. kvartal i år.Inntektene kom inn på 1.466 millioner kroner, ned fra 1.639 millioner i 2. kvartal i fjor og 1.804 millioner kroner i 1. kvartal i år.- Vi har vært bortskjemt i mange kvartaler. Det er viktig å si at sammensetningen av de inntektene som kommer fra DNB Markets er like viktig som at det havner på en milliard, sier DNB-sjef Rune Bjerke til TDN Direkt.- KvalitetsvekstBjerke understreker overfor nyhetsbyrået at DNB har hatt vekst i såkalte kvalitetsinntekter. I det legger han kundedrevne aktiviteter, som for eksempel investeringsbankvirksomhet.Inntektene fra investeringsbankvirksomheten steg for øvrig fra 338 millioner i 2. kvartal i fjor til 390 millioner kroner i 2. kvartal i år.- Der har vi hatt en fantastisk vekst, og dersom de leverer på kvalitetsinntekter, er det det aller viktigste, sier han.Den største inntektsposten i DNB Markets er for øvrig handel i obligasjoner, valuta og råvarer. Denne falt fra 558 millioner i 2. kvartal i fjor til 519 millioner kroner i 2. kvartal i år.Trading skuffetBjerke innrømmer likevel at tradingsiden i DNB Markets har skuffet.- Man har ikke vært så opptatt av å sikre seg mot valutasvingninger som vi kanskje hadde forutsatt, og som det har vært i tidligere kvartaler. Det har også med trading og pengemarkedsinntjeningen å gjøre, som har operert under andre rammebetingelser enn tidligere år, sier toppsjefen til TDN Direkt.Han mener likevel at et volatilt segment som trading ikke bør være fundamentet for investeringsbanken.