Equinor leverer sterke resultater og rekordhøye produksjonstall

Equinor rapporterer et resultat før skatt på 3,52 milliarder dollar i andre kvartal, opp 230 millioner dollar fra året før. 

Equinor fikk et justert driftsresultat på 4.314 millioner dollar i andre kvartal 2018, mot et justert driftsresultat på 3.023 millioner dollar i samme periode året før.Det fremgår av Equinors kvartalsrapport torsdag.På forhånd var det ventet et justert driftsresultat på 4.615 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.Equinor sier de er i rute med hensyn til å levere på selskapets guiding til kapitalmarkedet. - Vi skaper verdi ved høyere priser, og leverer solide resultater og kontantstrøm fra driften. Dette kvartalet leverer vi meget sterke resultater fra vår internasjonale virksomhet, mens nye felt, økt vedlikehold og en del kvartalsspesifikke elementer bidrar til noe høyere kostnader på norsk sokkel. Dette understreker viktigheten av fortsatt kostnadsfokus i hele organisasjonen. Vi er i rute for å levere på vår guiding til kapitalmarkedet, sier konsernsjef for Equinor ASA, Eldar Sætre.Sum driftsinntekter ble 18.135 millioner kroner i kvartalet, mot ventet 18.816 millioner dollar. Samme periode i fjor hadde Equinor driftsinntekter på 14.935 millioner kroner.Justert resultat etter skatt ble 1.695 millioner dollar, mot ventet 1.616 millioner dollar. Resultatet er dermed opp fra 1.289 millioner. Ifølge Equinors eget konsensusestimat, basert på anslag fra 22 analytikere, var det justerte resultatet etter skatt ventet til 1.591 millioner dollar, mens justert driftsresultat var ventet til 4.537 millioner dollar.Styret i selskaper har besluttet et utbytte på 0,23 dollar pr aksje for kvartalet, mot et ventet utbytte på 0,23 dollar pr aksje.ProduksjonEquinor hadde en bokført olje- og gassproduksjon på 1,851 millioner fat oljeekvivalenter pr dag i andre kvartal 2018, mot 1,836 millioner fat oljeekvivalenter pr dag samme periode året før.På forhånd var det ventet en bokført olje- og gassproduksjon på 1,859 millioner fat pr dag, ifølge estimater innhentet av Inquiry Financial for TDN Direkt.Egenproduksjon var 2,028 millioner fat pr dag i kvartalet, mot ventet 2,034 millioner fat pr dag. Samme periode i fjor var egenproduksjon på 1,996 millioner fat per dag. - Vi fortsetter å utvikle vår portefølje basert på våre industrielle styrker. I kvartalet har vi fullført Roncador- og Carcara-transaksjonene i Brasil og North Platte-transaksjonen i USA. I tillegg har vi sikret nye attraktive leteområder i Brasil, Storbritannia og Norge. Vi har startet installeringsarbeidet på Johan Sverdrup-feltet, og har høy prosjektaktivitet med flere prosjekter i gjennomføringsfasen. I juli leverte vi utbyggingsplanen for det meget lønnsomme Troll Fase 3-prosjektet til myndighetene for godkjenning, sier Sætre.Per andre kvartal 2018 hadde Equinor fullført 10 letebrønner, hvorav fire med drivverdige funn. Justerte letekostnader i kvartalet var 234 millioner USD, opp fra 224 millioner USD i samme kvartal i 2017, hovedsakelig på grunn av høyere boreaktivitet.Sterk kontantstrømEquinors justerte netto gjeldsgrad var 27,2 prosent ved utgangen av andre kvartal 2018, mot 25,1 prosent ved utgangen av foregående kvartal.Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter før betalte skatter og endringer i arbeidskapital var 6,1 milliarder dollar i andre kvartal 2018, sammenlignet med 4,7 milliarder dollar i samme periode i 2017. Organiske investeringer var på 4,6 milliarder dollar i første halvår 2018.Les hele kvartalsrapporten her.