Får 30 øre for solstrøm - må kjøpe for 90 øre

Solpaneler. NTB Scanpix / NTB Scanpix

Dårlig butikk?

- Jeg produserer strøm som bare det. På dagtid mer enn jeg trenger, så da kan jeg selge inn på nettet, sier Ole Albert Bøhn, kornbonde, kyllingoppdretter og siviløkonom, til DN.Panelene vil gi rundt 45.000 kilowattimer i året, ifølge Bøhns beregninger. Med en sommer som i år, vil han kunne selge nær en fjerdedel tilbake på nettet, skriver avisen.Solanlegget på låvetaket kostet nærmere en halv million. Bøhn ble imidlertid overrasket over den store forskjellen på hva han må betale for strøm og hva han får igjen. Han må betale nettleie, elavgift, enovaavgift og moms på strøm han kjøper.- Nå får jeg rundt 30 øre per kilowattime hvis jeg selger til Hafslund på dagtid. På natten produserer jeg ikke strøm, og da må jeg betale rundt 90 øre inklusive nettleie og avgifter. Det er for dårlig. Det burde ligge en gulrot i systemet som motiverer og gir en bedre pris for overskuddsstrømmen, sier Bøhn til avisen.