Facebook stuper over 20 prosent etter resultatsjokk

Venter 50 til 60 prosent økning i kostnader.

FILE - In this March 29, 2018, file photo, the logo for Facebook appears on screens at the Nasdaq MarketSite in New York's Times Square. Facebook's user base and revenue grew more slowly than expected in the second quarter of 2018 as the company grappled with privacy issues, sending its stock tumbling after hours. (AP Photo/Richard Drew, File) Richard Drew
Børs
Facebook fikk et resultat pr aksje på 1,74 dollar pr aksje i andre kvartal 2018, mot 1,32 dollar samme periode året før, fremgår det av selskapets kvartalsrapport, fremlagt onsdag kveld.På forhånd var det ventet et resultat på 1,72 dollar pr aksje, ifølge Factset.Omsetningen var 13,23 milliarder dollar i kvartalet, mens det var ventet en omsetning på 13,36 milliarder dollar. Samme periode i fjor var omsetningen 9,32 milliarder dollar.- Vår totale omsetningsvekst vil fortsette å avta i andre halvår 2018, og vi forventer at omsetningsveksten vil falle med ett prosentpoeng sekvensielt i tredje og fjerde kvartal. Kostnadene våre vil vokse med mellom 50 og 60 prosent siden i fjor, sa CFO David Wehner, ifølge MarketWatch. Selskapet opplyser at det hadde i snitt 1,47 milliarder daglig aktive brukere i juni 2018, en oppgang på 11 prosent på årsbasis.
Facebook-aksjen steg 1,3 prosent i ordinær handel onsdag, med falt 20,23 prosent i utvidet handel etter at rapporten ble offentliggjort. Investorer flyktet fra Facebook-aksjen, og barberte vekk 129 milliarder dollar, tilsvarende 1.048 millioner kroner og nesten et norsk statsbudsjett, fra selskapets markedsverdi. 
For Mark Zuckerberg, som fremdeles eier i underkant av 17 prosent av aksjene i selskapet, betyr det at formuen hans ble barbert med knappe 22 milliarder dollar, tilsvarende 178 milliarder kroner.Til sammenligning kan det nevnes at den samlede børsverdien på Aker, Aker BP og Aker Solutions på Oslo Børs er knappe 164 milliarder kroner. For å komme opp i 178 milliarder kroner må man også legge til PGS.