Fiat-streik mot Ronaldo-overgangen ble en flopp

Børs

Fiat-arbeidere i Italia varslet streik etter Cristiano Ronaldos overgang til Juventus. Kun 0,3 prosent av arbeiderne deltok.Arbeidere på Fiat-fabrikken i Melfi i Sør-Italia varslet streik fra søndag kveld etter at Juventus-eierne skal ha brukt bilprodusentens penger på deler av Cristiano Ronaldo-overgangen.Streiken fikk imidlertid ikke stort gjennomslag. Kun 5 av 1700 arbeidere gikk ut i streik, opplyser en talsperson til nyhetsbyrået ANSA. Det gir en prosentvis deltakelse på 0,3.Juventus har punget ut over 900 millioner kroner for å hente Cristiano Ronaldo (33) fra Real Madrid. For å finansiere overgangen skal Agnelli-familien, som eier klubben, ha brukt penger fra Fiat. Familien eier 29,8 prosent av konsernet som produserer bilmerkene Fiat og Ferrari.Streiken var planlagt fra søndag kveld til tirsdag morgen.Den italienske fagforeningen USB krever at bedriften skal investere mer penger i bilproduksjon og å sikre arbeidsplasser.– I årevis har bedriften krevd store økonomiske ofre fra arbeiderne. Er det rettferdig? Er det normalt at én person skal tjene millioner når tusenvis av familier ikke kan få endene til å møtes i slutten av måneden, skrev fagforeningen i pressemeldingen om streiken.Ifølge italienske medier skal omtrent 285 millioner kroner av Fiats midler være brukt til å finansiere Ronaldo-overgangen.(©NTB)

ronaldo
fiat
fotball
Nyheter
Børs