Fikk skikkelig juling etter dårlige nyheter

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,60 prosent før den sluttet på 877,98 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,05 milliarder kroner.Rekordnoteringen ble satt for noen uker siden. 11. juni sluttet hovedindeksen på 899,91 poeng mens intradagrekorden på 902,29 poeng fant sted 12. juni. Aksjesjef Gaute Eie i ABG Sundal Collier frykter at vi nærmer oss en korreksjon.- Det er bare å spenne seg fast. Jeg vet ikke når neste fall kommer, men jo lenger veksten i verdensøkonomien varer, jo nærmere kommer det, sier Eie til DN.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 78,03 dollar, opp 0,94 prosent. Oljeanalytikere sier Opecs produksjonspolicy og tilbudsforstyrrelser driver prisene, ifølge Reuters.EquinorEquinor og partnerne i Troll-lisensen leverte tirsdag en plan for videreutvikling av Troll-feltet på norsk sokkel til Olje- og energidepartementet.Selskapet vil investere 7,8 milliarder kroner og bidra til å forlenge levetiden på Troll-feltet til utover 2050. Forventet fremtidig kontantstrøm fra Troll er anslått til 1.650 milliarder kroner.Equinor-aksjen la på seg 0,33 prosent og sluttet på 214,40 kroner.Link MobilityLink Mobility Group meldte mandag at de har fått et bud på alle aksjer i selskapet fra Victory Partners VIII Norway til en pris lik 225 kroner pr aksje, hvilket representerer en 27,4 prosent premie over sluttkurs forrige fredag. Dette verdsetter selskapet til nærmere 3,4 milliarder kroner.Det budet er ikke porteføljeforvalter Jan Petter Sissener fornøyd med.- Vi mener selskapet har betydelig potensial over budet og håper at det kommer andre kjøpere på banen. Ambisjonsnivået til kursen når vi kjøpte aksjene for rundt to år tilbake var høyere enn det, sier Sissener til DNMandag hoppet aksjen 26,84 prosent til 224 kroner, mens den tirsdag klatret ytterligere 0,22 prosent til 224,50 kroner.REC SiliconREC Silicon meldte mandag at de nedbemanner Moses Lake-anlegget med 40 prosent, og reduserer produksjonen med 25 prosent. Det sendte aksjen ned 16,59 prosent. Tirsdag falt aksjen ytterligere 5,30 prosent til 0,72 kroner.- Vi er i en finansiell situasjon som gjør at vi ikke har så stor handlefrihet. Det vi gjør nå er å redusere bemanningen og kostnadene for å tilpasse oss den krevende situasjonen, sier REC-sjef Tore Torvund.Torvund utelukker ikke at en full nedleggelse av Moses Lake-fabrikken kan bli et utfall. TomraTomra-aksjen klatret 4,24 prosent til 172 kroner.- Jeg tror vel egentlig at det bare er en motreaksjon på de siste dagenes ufortjente nedgang, sier Carnegie-analytiker Mikkel Nyholt til TDN Direkt.Han peker overfor nyhetsbyrået på lanseringen av en offentlig høringsrunde om pant i Skottland sist uke.SeadrillAlle punktene i restruktureringsplanen er oppfylt, opplyste Seadrill i en børsmelding mandag kveld.- Vi er glade for å komme ut av Chapter 11 og bevege oss framover med et solid finansielt grunnlag som vi vil fortsette å bygge og styrke selskapet på, sier styreleder og storaksjonær John Fredriksen.