(
Finansavisen- Avfallet blir helt rent og fritt for bakterier. Det kan kastes som husholdningsavfall eller strøs i naturen, sier fabrikksjef Frode Hansen til avisen.
): - Etter mer enn 20 års erfaring fra det skandinaviske hyttemarkedet, ønsker vi nå å satse for fullt internasjonalt. Vi har fått en rekke henvendelser om toalettene våre fra ulike aktører i utlandet. Mange har lett etter alternativer til vannklosetter, og så har de funnet oss via websider eller gjennom samarbeidspartnere, sier Gunhild Sjøvik (51), adm. direktør i Cinderella Eco Solution, til Finansavisen.Bedriften utvikler, produserer og selger elektriske og gassfyrte forbrenningstoaletter. Tradisjonelt har toalettene vært markedsført og solgt til hyttemarkedet i Norge og Sverige. Ifølge reklamen forbrennes urin og ekskrementer ved høy temperatur til en minimal askemengde.ToalettkompetanseGunhild Sjøvik er datter av gründeren Odd Kjell Sjøvik (75), som opprinnelig er fiskebåtreder fra Midsund i Møre og Romsdal, og som havnet i toalettbransjen ved tilfeldigheter. Eierne sitter til daglig i Midsund kommune i Romsdal, men fabrikk og forretningsadresse er i Lyngen i Troms, skriver avisen.Etter at det patenterte produktet i en årrekke ble produsert på lisens, er familien i dag eneeiere i bedriften.- Siden Cinderella forbrenningstoalett ble utviklet for mer enn 20 år siden, har vi sakte, men sikkert bygget kompetanse og kunnskap rundt toalettløsningen og utviklet selskapet vårt til hva det er i dag. Det siste året har vi styrket selskapet vårt ytterligere gjennom ansettelser innen salg og ettermarked, produktutvikling, logistikk og produksjon slik at vi kan være enda bedre rustet for å nå ut internasjonalt, sier Gunhild Sjøvik til avisen.Nå er ambisjonen å gi gass med forbrenningstoalettene.Ser stort potensialI dag har bedriften et salgsselskap med base i Nederland, og med Sentral-Europa som nedslagsfelt. Der planlegger bedriften ifølge avisen å satse på proff- og bobilmarkedet. I første halvdel av juni var Gunhild Sjøvik og selskapets salgsdirektør på tur til Australia og jobbet med å få forhandlere og kunder på plass, i tillegg til samarbeidspartnere. Parallelt søker bedriften etter en salgssjef i Canada, og deretter skal ytterligere salgsmedarbeidere inn. Ambisjonen er etterhvert å rekruttere en håndfull medarbeidere som skal jobbe direkte for selskapet.