Pilen peker opp etter 40 minutters handel onsdag, og hovedindeksen på Oslo Børs står i 884,62 poeng, opp 0,22 prosent.Det er omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 550 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av at amerikanske aksjer steg tirsdag. Sterke resultater fra Google-moren Alphabet tirsdag kveld ledet teknologisektoren inn i grønt territorium på Wall Street.USAs president Donald Trump sier han onsdag vil foreslå for EU at begge parter stanser ekstratoller, blokader og subsidier.- EU kommer på besøk til Washington i morgen for å forhandle om en handelsavtale. Jeg har en idé til dem. Både USA og EU dropper alle toller, blokader og subsidier! Da ville man endelig kunne kalle det et fritt marked og rettferdig handel! Håper de gjør det, vi er klare – men det kommer ikke til å skje, skriver presidenten på Twitter.Onsdag steg de fleste asiatiske markedene. Dette var drevet av en god utvikling blant sykliske aksjer som stål- og metallprodusenter. Markedene reagerer på den kinesiske regjeringens annonserte skattekutt som et mottiltak til Trump-tariffene tidlige i uken.OljeprisenOljeprisen stiger for andre dag på rad etter at tall fra American Petroleum Institute viste lagertrekk på 3,2 millioner fat råolje, mot ventede 2,3 millioner fat, melder TDN Finans.Videre falt bensinlagrene med 4,9 millioner fat, mens destillatlagrene falt med 1,3 millioner fat.Ifølge Reuters var det ventet en nedgang i bensinlagrene på 0,7 millioner fat og en økning i destillatlagrene på 0,2 millioner fat.I tillegg bidrar rapporter om at Kina vil øke investeringene i infrastruktur til å dempe noe av bekymringen rundt den pågående handelskonfliktens mellom Kina og USAs mulige påvirkning på førstnevntes etterspørsel etter olje, ifølge Reuters.Brent-spot noteres i morgentimene til 74,11 dollar per fat, opp 0,51 prosent.WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, omsettes onsdag morgen for 68,83 dollar per fat, opp 31 cent fatet fra foregående handelsdag, da kontrakten sluttet på 68,52 dollar.AxactorAxactor rapporterte et resultat for 2. kvartal som var svakere enn fjoråret. Cash-genereringen er imidlertid god, og inntektene stiger kraftig.Resultatet etter skatt kom inn på 0,2 millioner euro, mot 4,6 millioner euro året før.Cash EBITDA ble 40,6 millioner euro, mot 9,4 millioner euro året før.Inntektene ble 66,7 millioner euro, mot 26,9 millioner euro i 2. kvartal 2017.Selskapet skriver at REO-markedet (real estate owned) i Spania forblir sterkt og ser en "sunn" pipeline de kommende kvartalene. Axactor er også i en god posisjon til å ta del i veksten innenfor sikrede misligholdte lån (NPL).Aksjen faller onsdag og handles for 24,30 kroner, ned 4,89 prosent.Protector ForsikringEtter børsslutt mandag annonserte Protector Forsikring at Nordea og Pareto Securities var engasjert for å utforske muligheten for å kjøpe tilbake aksjer for inntil 150 millioner kroner.Interessen for å dumpe Protector-aksjer var imidlertid så stor at selskapet besluttet å doble omfanget av tilbakekjøpet til inntil 300 millioner kroner.Kjøpskursen ble fastsatt til 57,50 kroner.Tirsdag kveld ble bøkene lukket, og resultatet ble at Protector kjøpte tilbake 4.404.622 aksjer til kurs 57,50 kroner.Dermed ble det kjøpt tilbake egne aksjer for rett over 253 millioner kroner.Transaksjonen medførte at Protector passerte flaggegrensen på fem prosent.Totalt innehar Protector nå 4.407.087 aksjer i eget selskap, noe som tilsvarer en eierandel på 5,1 prosent.Protector opplyser også at de har akseptert et bud på selskapets aksjer i det unoterte selskapet Compusoft.- Transaksjonen har ikke blitt sluttført, men dersom den lykkes, vil det gi en gevinst på 61 millioner kroner i tredje kvartal, skriver selskapet.Aksjen faller og handles til 53,20 kroner, ned 3,27 prosent.North Energy og Reach SubseaNorth Energy har kjøpt 802.897 aksjer i Reach Subsea til kurs 2,6817 kroner per aksje.Etter transaksjonen har North Energy 41,4 millioner aksjer selskapet, tilsvarende 28,9 prosent.North Energy-aksjen handles for 2,04 kroner etter åpning, opp 1,75 prosent. Reach Subsea er flat på 2,70 kroner.FrontlineTankrederiet Frontline som er kontrollert av John Fredriksen, har ifølge en melding tirsdag kveld, inngått en avtale med den amerikanske meglerkjempen Morgan Stanley om tilbud og salg av Frontline-aksjer for opp til 100 millioner dollar.Nettoprovenyet skal benyttes til opportunistisk finansiering av vekstmuligheter, til visse investeringer, blant annet i scrubbere for å være forberedt til de kommende IMO-kravene trer i kraft, samt til generelle selskapsformål.Frontline-aksjen faller til 43,0 kroner, ned 1,83 prosent.