Richard Drew

Glovarm åpning på Wall Street - Google i søkelyset

Solide kvartalsrapporter fra noen av Wall Streets største løfter futures i førhandelen.

Nasdaq legger på seg 0,92 prosent til 7.913,57 poeng, etter sterke kvartalsrapporter fra større teknologiselskap. Industrielle Dow Jones stiger 0,36 prosent til 25.133,78 poeng. S&P 500 klatrer 0,58 prosent til 2.823,33 poeng. Robust inntjening Kvartalsrapportene fra noen av Wall Streets største har vært robust så langt i resultat-rushet. 82 prosent av totalt 90 S&P500-selskapene har levert resultater som har overgått forventningene, ifølge Thomson Reuters. Analytikere ser i snitt en resultatvekst på om lag 22 prosent for andre kvartal, som er en oppgang fra 20,7 prosent siden begynnelsen av juli. Investorer vil fortsatt lete etter ettervirkninger av den sterke dollaren og handelskonflikten mellom USA og Kina for fremtidige inntjeninger. Harley-Davidson, som har vært et midtpunkt i konflikten, steg 3,26 prosent i førhandelen med relativt lav omsetningsvolum, etter selskapet leverte et sterke kvartal enn ventet. Dette er i hovedsak grunnet økt salg av motorsykler utenfor USAs grenser. Selskapet venter smalere driftsmarginer når EUs nye straffetoll aktiveres.Etter åpning stiger Harley-Davidson-aksjen 1,81 prosent til 42,20 dollar.Google i søkelysetGoogle-moren Alphabet, som nylig fikk en rekordstor bot for brudd på EUs konkurranseregler, hadde et resultat etter skatt på 3,2 milliarder dollar, ned fra 3,5 milliarder dollar i fjor. Resultat pr. aksje var 4,54 dollar, ned fra 5,01 dollar i samme kvartal i fjor. Justert for boten var resultat pr. aksje på 11,75 dollar, opp fra 8,9 dollar på samme tid i fjor, da selskapet også fikk en stor bot fra EU. Analytikere peker på at selskapets satsninger ser ut til å gi resultater. - Alphabet leverte sterke topplinjeresultater og viser igjen at deres økte investeringer betaler seg. Investeringen i maskinlæring og kunstig intelligens driver innovasjon i Alphabets virksomhet, inkludert mobilsøk, skytjenester, Google Home, Waymo, etc, sier J.P. Morgan-analytiker Doug Anmuth ifølge CNBC.I førhandelen steg aksjen 4,6 prosent, som løftet aksjekursen til flere andre høy-vekst teknologiselskap. Etter åpning stiger Alphabet med 60 dollar per aksje, opp 5 prosent til 1.270,20 dollar.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også