Grønn børs og aksje klatrer etter tallslipp

Oppgang på børsen fredag.

Pilen peker opp på Oslo Børs etter noen minutters handel fredag, og hovedindeksen står i 888,57 poeng, opp 0,59 prosent.Store selskaper som Telenor og DNB klatrer henholdsvis 0,89 og 0,34 prosent mens XXL faller 0,20 prosent.Equinor er opp 1,00 prosent etter gårsdagens tallslipp.Utviklingen skjer i kjølvannet av et historisk nedsalg i Facebook, på hele 19 prosent, preget teknologitunge Nasdaq, som endte børsdagen ned 1,01 prosent til 7.852,18 torsdag.Det er stadig spenninger i handelskrigen mellom USA og Kina, og markedene i Asia sliter med å utvikle moment fredag. Det forventes at USA vil intensivere fokuset mot Kina nå som konfliktnivået med Europa ser ut til å avta.- Nå som Washington ikke trenger å bruke energi på å bekjempe Europa, kan de virkelig intensivere fokuset og oppmerksomheten mot Kina, sier Nobuhiko Kuramochi, sjefsstrateg hos Mizuho Securities, til Reuters.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,08 prosent til 74,43 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 69,47 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,07 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oljeprisen er stabil fredag morgen etter tre dager med oppgang, og får ifølge Reuters fremdeles støtte av Saudi-Arabias midlertidig stans av all oljeshipping gjennom den strategiske Rødehavet-skipningsveien Bab al-Mandeb-stredet etter et angrep på to oljetanker av Houti-milits onsdag morgen.Volumene som normalt sendes gjennom Bab al-Mandeb-stredet vil dermed sendes rundt Afrikas Horn, hvilket betyr lengre frakttid, meler TDN Finans.- Traderne som er tett på markedet vil være oppmerksomme på at dette ikke er bortfall av tilbud, men det vil få en effekt på flyten og timingen, sier analytiker Richard Mallinson i Energy Aspects, ifølge Wall Street Journal.Ifølge avisen anslår Commerzbank at rundt 4,8 millioner fat olje transporteres gjennom stredet hver dag.Kongsberg AutomotiveKongsberg Automotive rapporterer tall for 2. kvartal 2018 fredag.Resultat etter skatt ble 4,2 millioner euro i kvartalet, mot 2,9 millioner euro i fjor.Justert driftsresultat endte på 20,8 millioner euro, mot 13,9 millioner euro i 2. kvartal 2017.Omsetningen ble 287,5 millioner euro for kvartalet, sammenlignet med 268,1 millioner euro året før.Selskapet melder om en svært god ordreinngang på 121,5 millioner euro. Dette utgjør en økning på 70 prosent fra samme kvartal i fjor, kommer det frem i rapporten.I presentasjonsmaterialet i forbindelse med rapporten går det frem at selskapet anslår at økte amerikanske tariffer på stål, aluminium og andre råvarer vil kunne medføre kostnader på én million euro i 2018 og 2-3 millioner euro i 2019.Aksjen reagerer positivt i åpningsminuttene og handles til 10,26 kroner, opp 7,32 prosent.PGS og TGSPGS og TGS starter nytt 3D multiklient-prosjekt i den østlige delen av Canada, skriver selskapet i en melding.Lewis Hills 3D GeoStreamer-undersøkelsen vil dekke omtrentlig 3400 kvadratkilometer i Newfoundland i Flemish Pass-bassenget.- Øst-Canada fortsetter å være svært interessant for kundene. E&P-selskaper ser muligheter i området som har svært gode fremtidsutsikter og som er svært transparent med gode lisensordninger. Vi etablerer en signifikant base med 3D seismikk over store deler av våre regionale områder med 2D seismikk. Dette komplementerer vårt store bibliotek med brønn-data og annen fortolkende seismikk, sier konsernsjef i TGS Kristian Johansen i en melding.Dataene vil bli innhentet med Ramform Sterling.PGS er opp 0,28 prosent i åpningen, til kurs 42,92 kroner, mens TGS klatrer 1,84 prosent og handles for 326,90 kroner.AqualisDriftsdirektør (COO) Reuben Segal i Aqualis har kjøpt 44.134 aksjer i selskapet til en snittkurs på 4,703 kroner per aksje, ifølge en melding torsdag kveld.Han betalte dermed rett under 180.000 kroner for aksjene.Etter handelen eier Segal 1.354.852 aksjer i Aqualis.Aksjen er uendret og handles til 4,77 kroner.Shelf DrillingShelf Drilling har fullført kjøpet av jack up-riggen «Ocean Scepter», ifølge en børsmelding fredag.Riggen omdøpes til «Shelf Drilling Scepter».Selskapet har finansiert kjøpet med midler fra børsnoteringen i juni år samt fra kontantbeholdningen.Shelf Drilling-aksjen handles for 55,19 kroner, uendret fra dagen før.Subsea 7Subsea 7 leverte en skuffende rapport torsdag, og aksjen falt med 1,10 prosent, til kurs 121,15 kroner.Fond forvaltet av DNB Asset Management AS solgte torsdag 384.222 aksjer i Subsea 7 SA, ifølge en flaggemelding fredag.Fond forvaltet av DNB Asset Management AS eier etter dette 16.199.081 aksjer i Subsea 7 SA, tilsvarende en eierandel på 4,95 prosent av totalt utstedte aksjer i selskapet, opplyses det.Aksjen reagerer positivt i åpningsminuttene og er opp 0,21 prosent, til kurs 121,40.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også