Håpefulle investorer følger med når analytikere spår dobling

Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,17 prosent før den sluttet på 879,43 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,9 milliarder kroner.Store selskaper som Telenor og DNB klatret henholdsvis 1,58 prosent og 1,60 prosent mens Norsk Hydro falt 1,43 prosent.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 77,84 dollar, opp 0,10 prosent.De offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer torsdag morgen, én dag senere enn vanlig, på grunn av den amerikanske nasjonaldagen. Ifølge Marketwatch ventes det et trekk på 4,5 millioner fat i råoljelagrene.EquinorEquinor og Barra Energia forteller at de har inngått avtale om at Equinor skal kjøpe Barras 10 prosents eierandel i lisens BM-S-8 i Brasils Santos-basseng. Det samlede vederlaget for Barras 10 prosents andel er 379 millioner dollar, tilsvarende 3,1 milliarder norske kronerEquinor falt 0,09 prosent og sluttet på 214,20 kroner. Fred. Olsen EnergyFred. Olsen Energy stanser betaling av renter og avdrag til finansielle kreditorer . Det skjer for å bevare likviditetsreservene, skriver selskapet i en oppdatering. Beslutningen fører blant annet til at selskapet ikke vil betale et skyldig avdrag på en seniorfasilitet.I helgen ble det kjent at selskapets waiver-periode er utgå tt, og det har ikke blitt enighet om en forlengelse av betalingsutsettelsen.Mandag stupte aksjen 15,13 prosent, tirsdag falt den 11,80 prosent mens den i dag sluttet på 5,985 kroner, ned ytterligere 11,99 prosent.Thin Film ElectronicsEdison Investment Research tar opp dekning på Thin Film Electronics, melder TDN Direkt. Meglerhuset har et kursmål på tre kroner, hvilket indikerer en dobling. Edison begrunner verdsettelsen med at Thin Film Electronics vil kunne øke produksjonen av NFC-tags ettersom selskapets nye roll-to-roll produksjonsfasilitet vil være operasjonell fra 2019.Aksjen hoppet 13,99 prosent til 1,63 kroner. Dagens høyeste notering var på 1,74 kroner.Seabird ExplorationSeabird Exploration har blitt tildelt en kontrakt for et fartøy til et kommende seismikkprosjekt i den asiatiske delen av Stillehavsregionen, ifølge en børsmelding.Det er ventet at prosjektet vil starte opp i løpet av tredje kvartal, og ha en varighet på tre måneder. Seabird skal bruke «Voyager Explorer» til oppdraget. Nyheten løftet aksjen 1,68 prosent til 0,212 kroner. REC SiliconMandag kunne vi lese at REC Silicon nedbemanner Moses Lake-anlegget med 40 prosent, og reduserer produksjonen med 25 prosent. Det sendte aksjen ned 16,59 prosent mens den falt ytterligere 5,30 prosent tirsdag.REC-sjef Tore Torvund utelukket ikke at en full nedleggelse av Moses Lake-fabrikken kan bli et utfall. Likevel velger han å øke sin eksponering i selskapet.Tirsdag etter børsens stengetid kom nyheten om at Torvund har kjøpt 300.000 aksjer i selskapet til 0,7015 kroner stykket, tilsvarende 210.450 kroner. Etter denne transaksjonen har Torvund 1.631.486 aksjer i REC Silicon.Onsdag ble det kjent at fond forvaltet av DNB Asset Management brukte tirsdagen til å selge 13.946.580 REC-aksjer. Etter denne transaksjonen har fond forvaltet av DNB Asset Management 120.030.948 REC-aksjer, hvilket utgjør en eierandel på nærmere 4,72 prosent.Onsdag la aksjen på seg 10,78 prosent og sluttet på 0,802 kroner.

equinor
olje
thin film electronics
rec silicon
fred. olsen energy
seabird exploration
Nyheter
Markedskommentarer
Børs