Handelskrigen senker kronen - og verre kan det bli

Årets Europa-ferie kan bli like dyr som i fjor. Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets tror kronen kan svekke seg enda mer.

Etter at fjorårets sommerferie gikk inn i historiebøkene som en av de dyreste i historien, lå det an til at årets Europa-ferie skulle bli billigere. Etter å ha styrket seg i flere uker satte kronen årsbeste i juni, da en euro kostet like under 9,40 kroner. Etter en solid kronesvekkelse forrige uke koster en euro nå 9,58 kroner, som er på likt nivå som sommeren 2017, og et godt stykke unna det analytikerne spådde i år. Venter kronesvekkelseValutastrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken Capital Markets er pessimistisk overfor kronekursen, og ser kursen ned til 9,40 mot euroen. - Vi har ikke endret vårt syn på kronekursen. Vi venter at den vil holde seg på rundt 9,50 i tredje kvartal, men at den vil avslutte året på 9,40 mot euroen, sier Knudsen til DN. Knudsen sier at han tror en del av kronesvekkelsen henger sammen med at oljeprisen har falt rundt fem dollar, men skylder også på Donald Trump og handelskrigen. - Handelskrigen øker usikkerheten i markedene, og investeringer blir satt på vent. Det gjelder også for den norske kronen, sier valutastrategen. Kan nærme seg rekordnivåer- Dersom handelskrigen eskalerer, så kan kronen svekke seg ytterligere. Da kan vi fort komme tilbake til nivået fra desember, da kronen lå på 9,99 mot euroen. Det kan ikke utelukkes, sier Knudsen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også