Hansson-skip på strand i Bangladesh

Reder Herbjørn Hansson solgte åtte tankskip, der to av skipene har dukket opp på en strand i Bangladesh.

To tidligere Nordic American Tankers (NAT)-skip, «Nordic Jupiter» og «Nordic Fighter», ligger på stranden i Chittagong i Bangladesh for demontering, skriver DN.I Chittagong skjer dette ved en omstridt metode, såkalt «beaching», der et stort antall arbeidere skal plukke fra hverandre skipene.- Arbeidsforholdene på verftene i Bangladesh er forferdelige. Barnearbeid er fortsatt utbredt selv om det er forbudt i landet. I 2008 rapporterte vi at 25 prosent av arbeiderne var barn, og våre senere undersøkelser viser at dette ikke er blitt noe bedre de siste ti årene, sier Francesca Carlsson i organisasjonen Shipbreaking Platform, til avisen.Hun legger til at «beachingen» bidrar til miljøskadelige utslipp og betydelig fare for arbeiderne.- Når det kommer til kjøp og salg av skip, følger vi internasjonale reguleringer, skriver styrelder og konsernsjef i NAT, Herbjørn Hansson, i en epost til DN.