Har solgt fotballøl for 25 millioner - spår dobling

Daglig leder Geir Oterhals spår nær dobling av inntektene.

Fotballfesten på Kontraskjæret har allerede passert omsetningen fra EM i 2016, og forventer nesten en dobling av inntektene under VM, skriver Finansavisen.- Det har gått veldig bra. Hittil har vi hatt omtrent 170.000 besøkende, som i gjennomsnitt kjøper i underkant av to alkoholenheter hver, sier Geir Oterhals, daglig leder i Fotballfesten, til avisen.Hittil har det blitt solgt rundt 280.000 alkoholenheter under VM-kampene på Kontraskjæret i Oslo.- Det er ingen fyllefest, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra politiet og næringsetaten, sier Oterhals.I 2016 omsatte Fotballfesten for 28,3 millioner kroner og satt igjen med et resultat på 1,7 millioner før skatt.Under forrige VM, i 2014, endte omsetningen på 22,9 millioner og resultatet før skatt på 4,2 millioner.- I år forventer vi å ende på rundt 50 millioner, sier Oterhals, som ifølge Finansavisen foreløpig ikke ønsker å mene noe om resultatet.20.000 tilskuerePå området har selskapet tillatelse til å slippe inn i underkant av 10.000 tilskuere samtidig.I begynnelsen av gruppespillet ble det spilt tre kamper daglig. I slutten av gruppespillet ble kampstart redusert til to ganger daglig, men med to kamper som ble spilt samtidig.Fremover spilles det to kvartfinaler fredag og lørdag denne uken, i tillegg til semifinaler, bronsefinale og finalen den kommende uken.Hittil har det vært flest tilskuere på Kontraskjæret da Sverige spilte mot Tyskland, med 20.000 publikummere i løpet av én dag.- Sponsorinntektene er doblet fra 2016, sier Oterhals til avisen.Midtveis Holding, med eneeier Peter Schance Eikeland, eier 34 prosent av Fotballfesten og Spondere eier de resterende 66 prosent.Spondere eies av Geir Oterhals (52 prosent), Jarle Jensen (41 prosent) og Tor Even Gjendem (8 prosent).Betaler 200.000 i leieTidligere har Pro Sec hatt kontrakten for leie av området med Oslo kommune gjennom Bymiljøetaten, og Fotballfesten har vært en underleverandør. I år er det Fotballfesten som selv har kontrakten.Av kontrakten med Bymiljøetaten fremgår det ifølge Finansavisen at Fotballfesten betaler 200.000 kroner for å leie området fra 4. juni til 18. juli.I 2016 var det debatt om hvorvidt avtalen om å leie Kontraskjæret burde settes ut på anbud. Det skjedde imidlertid ikke.- Man kan ikke sette et åndsverk på anbud, sier Oterhals, og viser til at det var han som hadde ideen til arrangementet.Planen er også å vise kamper på Kontraskjæret under EM i 2022.- Dette er et arrangement både publikum og politikerne liker. Så lenge det er sånn, vil vi fortsette, sier Oterhals til avisen.Han mener heller ikke det er umulig å få til noe under VM i 2022, selv om mesterskapet i Qatar er planlagt spilt i november og desember.- Da får vi finne på noe lurt.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også