Hva betyr krakket i Facebook for tech?

De mest kjente tech-aksjene på Nasdaq steg alle til nye rekorder onsdag. Men så kom krakket i Facebook og alle faller i dagens førhandel på børsene i New York.

Tech-aksjer løftet Nasdaq til ny all-time high onsdag. Microsoft, Google, Amazon, Apple og Facebook steg alle til ny all-time high i ordinær handel på børsene i New York.I etter handelen falt imidlertid Facebook 20,23 prosent og sendte børsverdien ned med 1.048 milliarder kroner, fra 5.181 milliarder kroner til 4.133 milliarder kroner. For Mark Zuckerberg, som fremdeles eier i underkant av 17 prosent av aksjene i selskapet, betyr det at formuen hans ble barbert med knappe 22 milliarder dollar, tilsvarende 178 milliarder kroner.Se også: Ole Andreas «Tigergutt» Halvorsen fikk også smake på krakket.Til sammenligning kan det nevnes at den samlede børsverdien på Aker, Aker BP og Aker Solutions på Oslo Børs er knappe 164 milliarder kroner. For å komme opp i 178 milliarder kroner må man også legge til PGS.Torsdag tyder futures på at børsene kan åpne ned. Nasdaq-futures er ned 0,9 prosent, mens FAAMG-aksjene (bytter ut Netflix med Microsoft) i førhandelen også er ned rundt 1 prosent - med unntak av Facebook som faller 17,1 prosent til 180,25 dollar.Apple er ned 0,9 prosent til 193 dollar i førhandelen, mens Amazon er ned 1,6 prosent til 1.834,15 dollar og Microsoft er ned 0,5 prosent til 110.27 dollar.Se også: Investor Bill Smead har mistet troen på tech-aksjer


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også