Inntektsfall for Samsung

Samsung Electronics' nettoinntekter falt med 0,1 prosent i andre kvartal sammenlignet med 2017. 

FILE - In this April 6, 2018, file photo, an employee walks past logos of the Samsung Electronics Co. at its office in Seoul, South Korea. On Thursday, May 24, 2018, a jury decided Samsung must pay Apple $539 million in damages for illegally copying some of the iPhone's features to lure people into buying its competing products. (AP Photo/Ahn Young-joon, File) Ahn Young-joon
Børs
Nettofortjenesten for perioden april til og med juni var 9,9 milliarder amerikanske dollar, marginalt mindre enn for samme periode i fjor.– Inntektene i andre kvartal falt på grunn av lavere salg av smarttelefoner og nettbrett, skriver Samsung i en pressemelding.Samsung har hatt flere utfordringer knyttet til sine telefoner de siste par årene. Et særlig stort nederlag var da selskapet måtte tilbakekalle sine Galaxy Note 7 grunnet eksploderende batterier i 2016.Selskapets problemer ble ikke mindre da arving og nestleder i styret Lee Jae-yong ble dømt til fem års fengsel for bestikkelser, selv om en ankedomstol senere omgjorde dommen til en betinget fengselsstraff fordi de mente han var utsatt for utpressing.Nedgangen for Samsung kommer til syne også på børsen, der Samsung Electronics-aksjen var ned 0,65 prosent tre timer etter åpningen av børsen tirsdag.(©NTB)