Irans valuta falt til rekordlavt nivå

Verdien av Irans valuta har falt til et rekordlavt nivå bare dager før nye amerikanske sanksjoner trer i kraft.

Den iranske rijal ble søndag omsatt i det svarte markedet for 100.000 per dollar. Mandag fikk man 122.000 rijal for en dollar.Myndighetene satte kursen til 42.000 rijal per dollar i april og truet med å slå ned på det svarte markedet. Trusselen har ikke hatt virkning.Trump-administrasjonen trakk seg fra avtalen om Irans atomprogram i mai og varslet at sanksjoner ville bli gjeninnført 6. august.Mange iranere frykter nye økonomiske nedgangstider. Så sent som i forrige måned kom det til sammenstøt mellom demonstranter og politi utenfor nasjonalforsamlingen i Teheran.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også