- Jeg er ikke overdrevent optimistisk

EU-topp demper forventningene før møtet med USAs president Donald Trump i Det hvite hus.

President Donald Trump speaks at Local 18 Richfield Training Facility, Thursday, March 29, 2018, in Richfield, Ohio. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais
Børs
EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker er i Washington onsdag for å forsøke å overtale USAs president Donald Trump til å la være å innføre ekstratoll på import av biler og bildeler fra europeiske land.Men få tror på noe gjennombrudd i samtalene.– Jeg er ikke overdrevent optimistisk. Jeg kjenner Trump relativt godt. Jeg har møtt ham ofte, vet hvordan man omgås ham, og vet også hvordan han omgås andre, sier Juncker selv til den tyske fjernsynskanalen ZDF.Trump har truet med ekstratoll på 20 prosent på europeiske biler hvis ikke EU gjør noe med sine tollsatser på biler som importeres fra USA.Natt til onsdag kom presidenten med et nytt tilbud på Twitter:«Jeg har en idé til dem. Både USA og EU dropper alle tollsatser, barrierer og subsidier! Det ville endelig kunne kalles et Fritt Marked og Rettferdig Handel! Håper de gjør det, vi er klar - men de vil ikke!» skrev Trump.Den amerikanske presidenten har allerede innført ekstratoll på import av stål og aluminium.EU har skutt tilbake med økte tollsatser på en rekke produkter fra USA, deriblant kjente amerikanske merkevarer som Harley-Davidson og Levi's.(©NTB)