Massivt flysalg skal redde overskudd

- Vi overrasket nok mange, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos til DN etter å ha lagt frem kvartalstall torsdag. Planen er nå å selge flere fly.

Analytikerne spådde en halv milliard i underskudd for Norwegian. Men flyselskapet kunne igår vise til et resultat etter skatt på 300,3 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot minus 690,9 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsinntektene beløp seg til 10.227 millioner kroner, sammenlignet med 7.775 millioner kroner i 2. kvartal 2017. Konsensus blant analytikerne lå på 10.514 millioner kroner.- Det er gledelig å legge frem et godt resultat med reduserte kostnader til tross for en sterk vekst dette kvartalet. Fremover skal veksten avta og vi skal høste av det vi har sådd, noe som vil gagne kunder, ansatte og aksjonærer, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en melding.Forvalter Hogne I. Tyssøy i Holbergfondene, som har fulgt Norwegian tett i over 15 år, er optimistisk til overskudd for Norwegian.- Hvis det gjennomfører en betydelig finansiell transaksjon, gjennom salg av mange av de eldste flyene, tror jeg det er mulig, sier Tyssøy til DN. Kjos sa torsdag at planen er å selge flere av de eldste flyene i løpet av året. - Vi må tro Kjos på at det finnes et godt marked for disse flyene. Hvis man selger tilstrekkelig antall fly, vil det gi store inntekter og kan dessuten endre gjeldsgraden i balansen dramatisk, sier Tyssøy til avisen. - Vi gjør ikke en handel for 140 fly med en gang, men salg av noen fly vil trolig skje, sier finansdirektør Geir Karlsen sier til DN.