«I dag er det boligprisene her hjemme som har fokus. Mange har blitt overrasket over snuoperasjonen i boligmarkedet, og at prisene har steget så mye som de har gjort i år», skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i en fersk kommentar.I mai
steg prisene Meier venter prisnedgang«Skulle for eksempel prisene nominelt stå i ro i juni, innebærer det en bedre utvikling enn normalt og en sesongjustert vekst på rund 0,8 prosent. Skal vi tippe på noe slikt kanskje?», skriver Olsen.
på landsbasis med èn prosent. Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.Normalt er juni en svak måned.Les også: Nordea Markets tror boligmarkedet må snu ned skikkelig før Norges Bank begynner å tenke om igjen rundt den varslede renteøkningen.«Det har vi ingen tro på at det gjør, selv om prisveksten trolig vil roe seg ned utover høsten», fortsetter sjeføkonomen.Ellers er det ifølge Olsen ganske rolig på nøkkeltallsfronten. Dagens beholdning blir PMI for tjenestesektoren i Sverige og i eurosonen (endelige).