Det malaysiske lavprisflyselskapet AirAsias langdistansesatsing, AirAsia X, vil utvide til Europa.Når selskapets thailandske datterselskap, Thai AirAsia X, får ytterligere to Airbus A330 inn i flåten i april neste år, er planen å åpne ruter fra Bangkok til flere europeiske byer.Co-CEO Tony Fernandes uttalte til nyhetsbyrået Reuters i forrige uke at flyselskapet vil lansere ruter til Praha, Wien og Stockholm.
Det betyr at Bjørn Kjos og Norwegian, som også opererer ruter mellom Stockholm og Bangkok, møter tøffere konkurranse. Alle flyene er forøvrig av den større modellen A330-900 som har en listepris på 296,4 millioner dollar, eller om lag 2,4 milliarder kroner. Les også:  Norwegian-rival tvinges ned på bakken
I tillegg til Norwegian, flyr også Thai Airways mellom de hovedstedene. AirAsia X bestilte 34 fly av typen Airbus A330neo i forbindelse med Farnborough Air Show i forrige uke.Dermed har flyselskapet totalt 100 fly av denne typen under bestilling. - Men en rekkevidde som muliggjør direkteflyvninger til Europa, inkludert fra Kuala Lumpur til London, vil A330neo gjøre AirAsia X i stand til å ekspandere sin verdibaserte langdistansemodell med enda lavere driftskostnader, samt gjøre passasjerene i stand til å fly lenger enda oftere med høyst konkurransedyktige priser, skrev selskapet i en pressemelding i forbindelse med bestillingen.