Norwegian får lavpriskonkurranse til Bangkok

Lavprisselskapet AirAsia X planlegger rute mellom Bangkok og Stockholm.

Det malaysiske lavprisflyselskapet AirAsias langdistansesatsing, AirAsia X, vil utvide til Europa.Når selskapets thailandske datterselskap, Thai AirAsia X, får ytterligere to Airbus A330 inn i flåten i april neste år, er planen å åpne ruter fra Bangkok til flere europeiske byer.Co-CEO Tony Fernandes uttalte til nyhetsbyrået Reuters i forrige uke at flyselskapet vil lansere ruter til Praha, Wien og Stockholm.Det betyr at Bjørn Kjos og Norwegian, som også opererer ruter mellom Stockholm og Bangkok, møter tøffere konkurranse. I tillegg til Norwegian, flyr også Thai Airways mellom de hovedstedene. AirAsia X bestilte 34 fly av typen Airbus A330neo i forbindelse med Farnborough Air Show i forrige uke.Dermed har flyselskapet totalt 100 fly av denne typen under bestilling. Alle flyene er forøvrig av den større modellen A330-900 som har en listepris på 296,4 millioner dollar, eller om lag 2,4 milliarder kroner. - Men en rekkevidde som muliggjør direkteflyvninger til Europa, inkludert fra Kuala Lumpur til London, vil A330neo gjøre AirAsia X i stand til å ekspandere sin verdibaserte langdistansemodell med enda lavere driftskostnader, samt gjøre passasjerene i stand til å fly lenger enda oftere med høyst konkurransedyktige priser, skrev selskapet i en pressemelding i forbindelse med bestillingen. Les også: Norwegian-rival tvinges ned på bakken


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også