Ny oljegigant varsler gjennomgang av gjeldsstrukturen

Point Resources og Eni Norge fusjonerer, og vil nå ta en vurdering av gjeldsstrukturen til det sammenslåtte selskapet.

I kjølvannet av mandagens nyhet om at oljeselskapene Point Resources og Eni Norge slår seg sammen til et selskap med navnet Vår Energi AS, steg markedskursen til førstnevntes obligasjonslån kraftig.Les også: Kursfest etter ny oljefusjonOppgangen mandag var på hele 11,4 prosent.Forvalter Nils Hast i Odin-fondene omtalte nyheten som svært positiv.Han sa imidlertid til Hegnar.no at han hadde vanskelig for å tro at eierne av Point-obligasjoner ville få gleden av å være nettopp det helt frem til forfall i 2024.- Det er nok sannsynlig at Eni og Vår Energi ønsker å ta ut vårt obligasjonslån. I så måte er det synd fordi en bra obligasjonsutsteder forsvinner fra markedet, sa Odin-forvalteren.Tirsdag, samme dag som artikkelen ble publisert på Hegnar.no, valgte Point Resources å komme med ytterligere informasjon til obligasjonseierne.I et brev sendt til Nordic Trustee, skrev selskapets finansdirektør Thomas Bjørgo at selskapene vil gjøre en vurdering av gjeldstrukturen til det sammenslåtte selskapet og «henvende seg til kreditorer og kredittmarkedet i rimelig tid».I tillegg til det senior usikrede obligasjonslånet på 250 millioner dollar som ble ustedt i mars og forfaller i 2024, har Point Resources en reservebasert lånefasilitet på 700 millioner dollar som også forfaller i 2024.Lånefasiliteten er med et konsortium bestående av 12 banker, og dersom visse vilkår oppfylles og selskapet får samtykke fra långiverne, kan fasiliteten økes med ytterligere 350 millioner dollar.