- Gårsdagens toppmøte mellom Donald Trump og EUs Jean Claude Juncker endte mer positivt enn vi hadde ventet på forhånd. De to politiske lederne ble enige om å jobbe mot «null tollsatser, null handelsbarrierer og null subsidier på industrielle varer utenom biler», skriver Ole André Kjennerud i dagens rapport fra DNB Markets.De to politikerne skal ha lovet å sette alle tollsatser på vent så lenge det pågår forhandlinger.DNB Markets mener veien videre nå ser litt lysere ut, selv om det er mye som gjenstår før vi kan fjerne risikoen for økt proteksjonisme mellom EU og USA. Kjennerud minner om at det kun er en drøy uke siden at Trump omtalte EU som en «fiende» når det kom til handel.- Selv om de to økonomiene nå har blitt enige om å sette tollsatser på vent, er det langt fra sikkert at Trump holder seg til dette over tid. Erfaringen fra forhandlingene mellom USA og Kina er at dette kan svinge fort, avslutter Kjennerud.