Oslo Børs åpner ned

Brian Cliff Olguin

Stolt-Nielsen stiger på kvartalstall(Oppdatert 09:38)

Etter 30 minutters handel står hovedindeksen i i 879,76, etter en oppgang på 0,03 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 395 millioner kroner.Børsene i USA var stengt i går på grunn av nasjonaldagen, men i Asia er børsene stort sett ned. Det skjer dagen før tollene mellom USA og Kina trer i kraft.Av tungvekterne stiger Equinor 1,17 prosent, Telenor faller 0,06 prosent, DNB faller 0,65 prosent og Hydro stiger 0,94 prosent.Nel får avtaleNels undervirksomhet, Nel Hydrogen Solutions, har fått en ordre fra H2 Mobility Deutschland GmbH for to fyllestasjoner i Tyskland, opplyses i en melding torsdag.Ordren har en totalverdi på rundt to millioner euro.Aksjen stiger 2,72 prosentNorwegianTotalt 3.497.285 passasjerer reiste med Norwegian i juni, noe som er 437.883 flere passasjerer enn samme måned i 2017.Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 44 prosent og kapasitetsveksten (ASK) med 43 prosent.Fyllingsgraden var på 90,5 prosent, opp 0,8 prosentpoenAksjen stiger 0,53 prosent.Stolt-NielsenStolt-Nielsen leverte i dag tall for andre kvartal. Stolt-Nielsen fikk et driftsresultat på 48 millioner dollar i regnskapsmessig andre kvartal 2018, mot 52 millioner dollar i samme kvartal året før. Det var ventet 47 millioner dollar.Aksjen stiger 2,41 prosent.Thin FilmThin Film Electronics har shippet mer enn fem millioner EAS-tags for antityveri til sin markedspartner i andre kvartal. Selskapet venter en vesentlig økning i etterspørselen etter slike tags i andre halvår 2018.Aksjen stiger 12,76 prosent, etter en kraftig oppgang på onsdag. OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,42 prosent til 77,82 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,45 prosent til 73,88 dollar fatet.Til sammenligning ble brent-oljen omsatt for 77,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.USAs president Donald Trump skriver i en twittermelding onsdag ettermiddag at OPEC driver opp prisene mens USA beskytter dem for en billig penge, og avslutter med "reduser prisingen nå!" i store bokstaver.Kommentarene fra Trump kommer etter at oljeprisene har steget den siste tiden, noe National Australia Bank ifølge Reuters tilskriver avtalen mellom Opec og Russland om å redusere oljeproduksjonen, kollapsen i produksjon fra Venezuela og USAs beslutning om å gå ut av Iran-avtalen, skriver TDN Direkt.Tekniske nivåerHovedindeksen på Oslo Børs steg 0,17 prosent til 879,43 poeng onsdag. Indeks har motstand ved 891 og 900 poeng, mens 865 og 840 poeng er tekniske støttenivåer, skriver Christiania Securities.