Oslo Børs åpner opp

En aksje stiger kraftig på nyhet, mens en annen aksje stuper videre etter gårsdagens nedtur.

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 873,28, opp 0,06 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 316 millioner kroner.OljeprisenI oljemarkedet er alles øyne fortsatt på tilbudssiden og Opec/ikke-Opecs produksjon, skriver TDN Direkt.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,75 prosent til 77,88 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,05 prosent til 74,72 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 78,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Prisstigningen mandag kom samme dag som Libyas National Oil Corporation (NOC) erklærte force majeure for lasting fra Zueitina- og Hariga-terminalene, som resulterte i et produksjonstap på 850.000 fat pr dag.Videre viste en Reuters-undersøkelse i går at Opecs produksjon i juni 2018 steg 320.000 fat pr dag på månedsbasis, til 32,32 millioner fat pr dag.Oljeanalytikere sier Opecs produksjonspolicy og tilbudsforstyrrelser driver prisene, ifølge Reuters.EquinorEquinor og partnerne i Troll-lisensen leverer tirsdag plan for videreutvikling av Troll-feltet på norsk sokkel til Olje- og energidepartementet.Selskapet vil investere 7,8 milliarder kroner og bidra til å forlenge levetiden på Troll-feltet til utover 2050.Forventet fremtidig kontantstrøm fra Troll er anslått til 1.650 milliarder kroner.Equinor stiger 0,05 prosent til 213,90 kroner.Link MobilityLink Mobility Group meldte mandag at de har fått et bud på alle aksjer i selskapet  fra Victory Partners VIII Norway til en pris lik 225 kroner pr aksje, som representerer en 27,4 prosent premie over sluttkurs forrige fredag. Dette verdsetter selskapet til 3.396 millioner kroner.Tilbudskursen ligger 27,4 prosent over fredagens sluttkurs. Den premien er ikke porteføljeforvalter Jan Petter Sissener fornøyd med.- Vi mener selskapet har betydelig potensial over budet og håper at det kommer andre kjøpere på banen. Ambisjonsnivået til kursen når vi kjøpte aksjene for rundt to år tilbake var høyere enn det, sier Jan Petter Sissener til DNAksjen klatret til topps mandag, opp 26,84 prosent til 224 kroner. I åpningsminuttene faller aksjen 0,22 prosent til 224 kroner.REC SiliconREC Silicon meldte mandag at de nedbemanner Moses Lake-anlegget med 40 prosent, og reduserer produksjonen med 25 prosent.Det sendte aksjen ned 16,59 prosent.Nedbemanningen vil påvirke rundt 100 ansatte på tvers av selskapet, og er ifølge meldingen et direkte resultat av den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA. Grunnet denne konflikten har selskapet ikke vært i stand til å entre sitt kritiske Kina-marked siden 2014.Handelskonflikten har ifølge REC Silicon forårsaket gjentatte reduksjoner i USA-virksomheten.- Vi er i en finansiell situasjon som gjør at vi ikke har så stor handlefrihet. Det vi gjør nå er å redusere bemanningen og kostnadene for å tilpasse oss den krevende situasjonen, sier Torvund.Rec-sjef Tore Torvund utelukker ikke at en full nedleggelse av Moses Lake-fabrikken kan bli et utfall. Aksjen er ned 7,79 prosent til 0,71 kroner, og topper dermed taperlisten. PolarcusTall fra Polarcus viser at det går bedre for selskapet. Polarcus' seismikkflåte hadde en flåteutnyttelse på 85 prosent i 2. kvartal 2018, mot 75 prosent i 2. kvartal 2017. 81 prosent av kapasiteten gikk under kontraktsseismikk, mot 75 prosent i tilsvarende periode i fjor, mens 14 prosent var i transitt, mot 13 prosent i 2. kvartal i 2017.«Polarcus Nadia» er ekskludert fra statistikken etter at skipet ble lagt i opplag 1. april 2015.Aksjen er opp 0,84 prosent til 2,40 kroner.ThinfilmPoorab Shah tiltrer som direktør for programvare. Han tar over rollen for Christian Delay, som nylig fikk stilling som komersiell direktør i Thinfilm.Thinfilm er opp 6,46 prosent til 1,52 kroner.SeadrillAlle punktene i restruktureringsplanen er oppfylt, opplyser Seadrill i en børsmelding  mandag kveld.- Vi er glade for å komme ut av Chapter 11 og bevege oss framover med et solid finansielt grunnlag som vi vil fortsette å bygge og styrke selskapet på, sier styreleder og storaksjonær John Fredriksen.Prosessen med å restrukturere Seadrill startet i september i fjor. Ifølge E24 er Fredriksen selv blant dem som bidrar med ny kapital, og selskapet har kvittet seg med milliarder av dollar i gjeld. Handelen med «nye» Seadrill starter på børsen i New York allerede tirsdag, og selskapet ønsker å søke om notering for den også på Oslo Børs, melder nettstedet.Seadrill-aksjen falt mandag 17,5 prosent, og den siste måneden er den nærmest halvert i verdi.