Oslo Børs åpner opp

Comeback-aksje stiger etter at den raste mandag.

Etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 890,70, opp 0,21 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 297 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,70 prosent til 78,62 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,66 prosent til 74,34 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tirsdag er 669 riggarbeidere på ni installasjoner tatt ut i streik, som følge av brudd i meklingen mellom Norges Rederiforbund og Safe.Enhetene som blir påvirket er «Snorre B», «COSL Innovator», «Island Wellserver», «Askeladden», «West Elara», «Deepsea Stavanger», «Songa Enabler», «Petrojarl Knarr» og «Transocean Spitsbergen».Produksjonen ved Knarr-feltet til Shell kan bli påvirket da 106 personer som arbeider på den tilknyttede FPSOen «Petrojarl Knarr» vil tas ut i streik.Videre fokuseres det fortsatt på Opecs reservekapasitet, og evnen til å øke produksjonen for å motvirke eventuelle bortfall av volumer.Equinor stiger 0,50 prosent til 221,20 kroner.OceanteamMandag kom meldingen om at suspensjonen av Oceanteam-aksjen er over. Aksjen har vært suspendert fra all handel på Oslo Børs siden 14. mars. Siden den gang har blant annet fusjonsforslag blitt nedstemt, og styrelederen gått av. Aksjen stupte på det meste over 35 prosent mandag, men endte dagen ned 28,23 prosent til 75 øre. Tirsdag morgen stiger aksjen 5,07 prosent til 0,78 kroner.ElementElement Iron AS, et heleid datterselskap av Element ASA, har publisert et whitepaper relatert til den planlagte IRON Token Generating Event (IRON TGE).Whitepaperet er publisert på hjemmesiden til IRON TGE.Element stiger 2,36 prosent til 3,05 kroner.Sevan MarineSevan Marine melder om et resultat etter skatt på minus 1,3 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 12,8 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen er opp 4,76 prosent til 17,60 kroner.Bergen GroupBergen Group Sjøsterk har blitt tildelt kontrakt med Osland Havbruk på bygging av en betonglekter med lagerkapasitet på inntil 600 tonn, opplyser selskapet i en melding. Ifølge selskapet er kontrakten på 12-14 millioner kroner.Aksjen er opp 3,86 prosent til 1,79 kroner.InterOilInteroil Exploration & Production hadde en bruttoproduksjon på 2.208 fat oljeekvivalenter pr dag i Colombia i juni 2018, mot 2.276 fat oljeekvivalenter pr dag måneden før, ifølge selskapet tirsdag.Oljeproduksjonen utgjorde 1.788 fat pr dag, mot 1.834 fat pr dag i forrige måned.InterOil faller 1,63 prosent til 7,23 kroner.Ocean YieldOcean Yield har tatt levering av suezmax-nybygget «Nordic Aquarius» fra Samsung Heavy Industries, ifølge en melding tirsdag.Skipet begynte på et tiårs bareboat charter til Nordic American Tankers ved levering.Aksjen er opp 0,42 prosent til 71,20 kroner.Aker BP og Aker SolutionsAker BP og Aker Solutions inngår allianse for levering av modifikasjonsprosjekter på tre av Aker BPs felt.Allianseavtalen baserer seg på rammeavtalen BP Norge og Aker Solutions signerte i 2015. Den gjelder alt modifikasjonsarbeid på offshoreinstallasjonene på Valhall, Ula og Skarv. Fabrikasjonsvekstedene til Aker Solutions i Egersund og i Sandnessjøen er også involvert i arbeid gjennom Modifikasjonsalliansen.Aker Solutions stiger 2,09 prosent til 56,66 kroner, mens Aker BP er opp 2,52 prosent til 317,20 kroner.